ZETApress

hírportál

Dübörög a sportágválasztás!

Szeptember 3-4-én Paks és Debrecen városában már nagy sikert aratott a Nagy Sportágválasztó (Debrecen több mint 13 ezer volt a látogatók, résztvevők száma!), de egy hét vége sem marad sportágválasztás nélkül szeptemberben ? tudtuk meg a délelőtti tájékoztatón.

A múlt hétvégén Szekszárd, Szombathely, Orosháza, Veszprém, e hét végén Békéscsaba, Tatabánya, Szentes, míg a jövő hétvégén Hódmezővásárhely és Nyíregyháza várja a sport iránt ácsingózókat és persze azokat is, akiknek még kedvet kell csinálni a sporthoz!

A sportágválasztó-mozgalmat elindító fővárosi rendezvény szeptember 17-18-án immár hetedik alkalommal várja látogatókat! A VII. Budapesti Nagy Sportágválasztón száz sportágat lehet kipróbálni edzői felügyelet mellett, azonnali tájékoztatást kapva, hol lehet gyakorolni az adott mozgásformát és milyen feltételekkel.

A rendezvény struktúrája nem változott: pénteken az előre bejelentkezett pedagógus kísérettel érkező oktatási intézmények gyerekcsoportjait várják a szervezők, de 14 órától és szombaton egész nap a családoké, nagyközönségé a pálya! A belépés díjmentes! Nyitva tartás: 9-17 óra között.

A SPORTÁGVÁLASZTÓ történetében először lépnek színre a különböző technikai sportágak, melyek valamilyen szinten talán kivétel nélkül megdobogtatják a gyerekek és fiatalok szívét szerte a világban. A legismertebb versenysorozatok, mint pl. az F1 és a Moto GP ahogy leggyakrabban látjuk, a televízióban nagyon távolinak, drágának és elérhetetlennek tűnnek, de nagyon jó érzés lelkesedni a fantasztikus sebességgel száguldó versenyzőkért és csodálni a szebbnél szebb versenygépeket! Ám ezek csak a jéghegyek csúcsa! A különböző technikai sportok ma már sokkal-sokkal elérhetőbbek akár az átlagemberek számára is mint azt általánosságban gondolnánk!

Ezt szeretnénk a mostani sportágválasztón is megmutatni elsősorban a SPORTIME Magazin és a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség segítségével, akik most pénteken és szombaton megérinthető közelségbe hozzák ezeket a misztikus és csodálatos sportágakat.

Az autósportból hat szakággal, a hazánkban a legnagyobb és leghagyományosabb rally-val, az akár a Forma1 egyik előszobájaként is tekinthető aszfaltos körpályákon zajló autós gyorsaságival, a XXI. század gladiátorainak is nevezett rendkívül látványos rallycross és autocross szakágakkal, a legkeményebb legkalandosabb élményeket ígérő, a hazai Dakar Rally versenyzőink révén ismert tereprallyval és végül de nem utolsó sorban a minden autósportok alapjául szolgáló gokart szakággal is megismerkedhetnek a hétvégi SPORTÁGVÁLASZTÓ-n az érdeklődők.

Természetesen lesznek bőven a motorosok világából is, melynek szakágai hasonlóan szerteágazóak, változatosak és izgalmasak mint az autósporté, de nem felejtkezünk el a földtől elszakadó három dimenzióban űzhető repülős sportágakról sem! A sportág szakemberei mellett neves sportszemélyiségek, olimpikonok is a gyerekek, felnőttek segítségére lesznek.

A résztvevők találkozhatnak a nyári úszó Európa-bajnokságon 2 aranyat szerző Cseh Lacival, a poznani kajak-kenu világbajnokságon a 29. aranyérmét is megszerző, és ezzel rekordot felállító Kovács Katalinnal (péntek délután). A rendezvényen vendégünk lesz a háromszoros paralimpiai bajnok Szekeres Pál.

A tavasszal nagy sikert aratott Mozgásművészeti Akadémiájukkal újra jelen lesznek a Rippel testvérek, a vizes sportokért rajongók találkozhatnak Vajda Attilával (szombat), Csabai Edvinnel (péntek, szombat), Kozmann Györggyel (szombat), Horváth Csabával (péntek, szombat) és Vereckei Ákossal (péntek délelőtt). További vendégeink lesznek Sebestyén Júlia (péntek, szombat), Kökény Bea (szombat), Kőbán Rita (szombat), Vincze Ottó (péntek) és a Ferencváros labdarúgói (péntek délelőtt). A Ferencváros női kosárlabdázói (szombat) is várják a rajongókat.

A Szingapúri Ifjúsági Olimpia bronzérmes úszója Zámbó Balázs (péntek délelőtt) és szintén az világesemény résztvevője (bronzérmes egyéni tőröző) Lupkovics Dóra vívó is személyes jelenlétével biztatja sportolásra a fiatalokat. A híres sportolók névsora folyamatosan bővül!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. SZÁZpróba Kőbányán | ZETApress

Szóljon hozzá!