ZETApress

hírportál

Holnap ér célba a Szupermaraton

Ma délután Budakeszire érkezett a Bécs-Pozsony-Budapest Samsung Szupermaraton. A mezőny eddig háromszáz kilométert hagyott maga mögött, s reggel indulnak az utolsó 21 kilométeres szakaszra. Ez a táv fél maratoni, s erre önálló versenyszámként is lehet még a reggel 9 órai startig a helyszínen nevezni 2500 forintért.

A pénteki bécsi rajthelyre a győri szállásaikból szállították a mezőnyt. A verseny idejére az A kategóriás kétágyas szállodai szobákban kilencvenezer forintot, a C kategóriás tömegszállásokon 35 ezret kell fizetni a teljes ellátásért, míg a nevezési díj a versenyre ugyancsak 35 ezer forint volt. Az árak áfa nélkül értendők. A mezőny az osztrák-szlovák határ átlépése után érkezett Pozsonyba, ahol a péntek éjszakát töltötték.

Szombaton léptek a fiuk-lányok magyar földre, s a vasárnapi verseny immár hazai utakon zajlott. Jómagam aznap reggel a Rába Quelle Élmény- és Gyógyfürdőnél csatlakoztam a csapathoz. Az újságírók mikró-busszal kísérhették a mezőnyt, s én is abban foglaltam helyet. Mivel az egyik fotósunk Nógrád megyei volt, főleg a balassagyarmati váltóra figyeltünk.

Minden csapat négy főből és egy tartalékból állt, épp ezért az első négy napon három-három váltóhelyet telepítettek a 92, 84, 64 és 60 kilométeres útvonalakon. (Holnap ilyen már nem lesz, az utolsó napi 21 kilométert egyedül kell teljesíteni.) A falvakban és az utak mentén kinn álltak a zászlós fiatalok és öregek, s minden versenyzőnek és kísérőnek szorgalmasan integettek. A vasárnapi első váltóhely 23 kilométer után Bőny belterületén, a tatai útelágazásnál volt. A bokára szerelt chipet érzékelte egy okos szerkezet, mert ahogy megírtuk, a technika is segített a futóknak.

Az egész falu kinn állt, frissítőket, süteményeket, csokit és palacsintát kínáltak a résztvevőknek. Nagyon szerették volna elnyerni a legszimpatikusabb vendéglátóhely címet, melyre mindnyájan szavazhattunk. Az út menti települések komoly harcba szálltak ezért. 17 kilométerrel később a nagyigmándi, majd újabb 12 után a kocsi Polgármesteri Hivatal előtt is hasonló trakta fogadott, de egyik sem közelítette meg a bőnyit. Nálam ők vitték a prímet.

Az utolsó 12 kilométer megtétele után fél 2-től érkeztek a versenyzők a Tatai Edzőtáborba. Mivel itt csak kevés szálláshely van, a mezőny egy részét Győrbe vitték vissza aludni, ahonnan ma reggel visszahozták őket a negyed 10-es rajthoz. A mai Budakeszi célból a fővárosiak hazautaztak, míg a többieket Budán, a Római parton szállásolják el, s innen viszik őket vissza holnap reggel a Knáb János Úti Általános Iskolához. A délelőtti cél 10 órától a Kós Károly sétányon lesz. A végeredményről a délutáni SYMA csarnokbeli díjkiosztás és tészta-parti után számolunk be.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Lengyel siker a Szupermaratonin

Szóljon hozzá!