ZETApress

hírportál

Hét aranyat lapátoltunk

Két arany- és egy ezüstérem a felnőttek mérlege 500 méteren a mai csatákban. Az 500-as versenyszámokban ennyi érmet nyert a magyar felnőtt válogatott az MKB Sárkányhajó Világbajnokság második napján. 500-as vegyes számot a sportág története során először tudott nyerni Magyarország.

A szombati versenynap abszolút magyar fölényt hozott az MKB Sárkányhajó Világbajnokság második napján, amelyen 500 méteren avattak győzteseket. A felnőtt mezőnyben fölényesen nyert női csapatunk, míg férfi egységünk az utolsó mindent eldöntő harmadik ütközet során sajnos nem bírt el a Makszim Opaljevet is soraiban tudó orosz hajóval. A sárkányhajós nemzet erejét mutató vegyes versenyszámban ? ahol 12 férfi és 8 női versenyző alkotja a csapatot ? azonban a magyarok szenzációs győzelmet arattak, az utolsó métereken hagyták faképnél a nagy rivális orosz egységet ? tudatták sajtósaik.

A magyar hajó tagjai felhőtlenül ünnepelték a nagy sikert. Csabai Edvin, egykori maratoni világbajnokunk majd kiugrott a hajóból örömében, a célba érve felállt a helyéről, s a mögötte ülők közé vetette magát. ? Óriási verseny volt, az utolsó pillanatig kiélezett ütközet ? mondta a parton a csapat egyik legrutinosabb tagja, Csabai Edvin. ? Azért is örülünk annyira ennek a sikernek, mert még sosem nyertük meg ezt a számot a világbajnokságok története során. A fiúkban pedig buzgott a bizonyítási vágy az elveszített férfiverseny után.

Paksy Tímea, aki két aranyéremmel zárta a napot szintén boldogan nyilatkozott a versenyt követően. ? Hihetetlenül boldog vagyok, jó érzés megélni, hogy csapatsportot lehet csinálni a kajak-kenuból, és mindenki elismeri a másik erőfeszítéseit. Amikor a női győzelem után feleveztünk, a fiúk sorfallal és nagy tapssal vártak minket ? magyarázta Timi.

A masters és junior kategóriában egyetlen aranyérmet sem engedtek ki a mieink a kezükből. Az olimpiai bajnok Foltán Lászlót is soraiban tudó férfi csapatunk visszavágott a németeknek a két évvel ezelőtt elszenvedett vereségért, míg a Vaskuti István által kormányzott női hajónk az Egyesült Államok csapatát győzte le a versenyben, ahogyan vegyes csapatunk is a legjobb lett.

A juniorok között a férfiaknál három magyar egység küzdött meg az érmekért, míg a vegyes kategóriában a németek ellen arattak nagy sikert fiataljaink. Összesen tehát hét aranyéremmel zárta a döntők első napját Magyarország.

A nap végén a mastersek közül négyen külön elismerésben részesültek: a Magyar Kajak-kenu Szövetség itt köszöntötte a ?80-as moszkvai olimpián eredményesen szereplő versenyzőit, az olimpiai bajnok Foltán László, Vaskuti István kenupárost és a bronzérmes Rakusz Éva, Zakariás Mária kajakduót. A sárkányhajó Road Show céges versenyének világbajnoki döntőjét a győri Dragons Vízivilág nyerte meg a Paksi Atomerőmű és a MOL csapata előtt. További információk idekattintva olvashatók.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Újabb aranyak | ZETApress

Szóljon hozzá!