ZETApress

hírportál

Lezárult az idei Erste Tour

Az amatőr országúti kerékpáros versenysorozat után több értékes nyeremény talált gazdára. Összesen 2,2 millió forint értékű nyereményt adtak át az Erste Tour amatőr országúti kerékpárverseny résztvevőinek tegnap a névadó szponzor Erste Bank Népfürdő utcai székházában.

A díjak átadását megelőzően Sztanó Imre, az Erste Bank Hungary lakossági üzletágért felelős vezérigazgató-helyettese, a versenysorozat ötletgazdája kijelentette: a pénzintézet továbbra is elkötelezett híve az amatőr kerékpáros versenysport támogatásának, amely kiegészül a kerékpáros utánpótlás-nevelés támogatásával. Az Erste Bank az Erste Tour versenysorozat támogatásán felül az idei évben egymillió összegű támogatást biztosított az utánpótlás versenyek rendezéséhez is.

A vezérigazgató-helyettes elmondta, hogy a kerékpározás élményét szeretnék több ember számára elérhetővé tenni, ezért az Erste Bank két Schwinn-Csepel gyártmányú tandem kerékpárt ajándékozott a Tandemszem Egyesület számára, amely látássérült emberek kerékpározásának segítésével foglalkozik.

A 3 éve alakult, 30 tagot számláló győri székhelyű egyesület elnöke elmondta, hogy a 2012-es londoni olimpiára készülnek. A kétezer kilométeres távolságot 20 nap alatt akarják lekerekezni. Most keresi a kapcsolatot azokkal a polgármesterekkel, melyek településeit útba ejtik majd. Addig is edzésben lesznek. Októberben megint elindulnak a Bécs?Pozsony?Budapest Szupermaratonon. Szívesen várják honlapjukon a jó szemű önkéntesek segítségét.

A Bank nemcsak a túrakerékpározást, hanem a városit is népszerűsíti. A Bringázz a munkába! ? mozgalom keretében kerékpártárolókat létesített a Duna parti székházuknál, melyet nem csak dolgozóik, hanem ügyfeleik is igénybe vehetnek. Képviselőjüktől megtudtam, hogy tervezik a bankfiókok előtti kerékpártárolók létesítését is.

A Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség képviseletében Törzsök Zsolt elnök és Kovaloczy Áron alelnök röviden összegezte az Erste Tour 2010. évi kiírásának versenyeit. Az első, Esztergom környékén rendezett forduló az extrém időjárási körülményekről, valamint Tóth Attila, az egész versenysorozat szempontjából döntő jelentőségű győzelméről marad emlékezetes.

A Tihany környékén rendezett fordulón állt rajthoz a legtöbb versenyző, valamint ezen a pályán teljesítették a résztvevők az egész versenysorozat legnehezebb, helyenként 15-18%-os meredekségű emelkedőjét. A Szerencs környékén rendezett forduló hozta a versenysorozat egyetlen sprint befutóját, valamint ennek a szakasznak a rajtja esett egybe a később ugyanazon a napon megrendezett Central European Tour rajtjával.

Az esemény végén átadták az Erste Tour 2010 nyereményeit. A közjegyző előtt korábban megtartott sorsoláson azok a versenyzők vettek részt, akik értékelhetően fejezték be az Erste Tour valamennyi fordulóját. A versenyzők 25 darab, egyenként 25 ezer forint értékű ProBike vásárlási utalványt, illetve öt pár, egyenként 150 ezer forint értékű Mavic Ksyrium Elite kereket nyertek. A versenysorozat fődíját, a 840 ezer forint értékű Scott Addict R2 kerékpárt Sikari Gábor nyerte. A résztvevők megerősítették, hogy jövőre is lesz Erste Tour, sok újdonsággal. Részletesebb információk ősszel várhatók.

Szóljon hozzá!