ZETApress

hírportál

Túl az olimpián

Kiválóan szervezett sajtótájékoztatón jelentette be a Nemzeti Sportvezetőség elnöksége, hogy útra kész a Küzdősportok Világjátékára a magyar csapat. A 14 fős kiutazó sportolói csapat minden tagja részt vett a tájékoztatón.

Az olimpián túl is van élet a mottója a sporteseménynek, mely augusztus 28-a és szeptember 4-e között kerül lebonyolításra a korábbi olimpia helyszínén, Pekingben ? tudta meg Szarvas István ma délelőtt a Széchenyi Kertben.

A Nemzeti Sportszövetség nevében Gémesi György kívánt jó versenyzést a versenyzőknek. A szervezet elnöke emlékeztetett: egy esztendővel ezelőtt a Tajvani Világjátékokon, a nem olimpiai sportágak közös eseményén is jól szerepelt a magyar csapat, és ezt jól példázza a Küzdősportok Világjátéka is ? hangsúlyozta, majd hozzátette: 2017-ben Budapesten lehet a nem olimpiai sportágak világjátéka.

A Küzdősportok Világjátékának egyik megálmodója, Leyrer Richárd elmondta: 2005-ben Szöulban az AGFIS (Nemzetközi Sportszövetségek Szövetsége) ülésén merült fel először a közös verseny ötlete, melyhez végül négy olimpiai és kilenc nem olimpiai szervezet csatlakozott. Minden sportág 120 kvótát kapott, összesen 1500 versenyzőt várnak a kínai fővárosba ? jelentette ki a Magyar Kick-Box Szövetség elnöke, aki a hétfős csoporttal büszkélkedhet.

A sportolók, akiktől minél értékesebb érmeket várunk sportáganként: karate ? Kovács Ádám, kendo ? Dubi Sándor, kick-box ? Görbics Gábor, Veres Richárd, Szendre Barbara, Jaroszkievcz Krisztián, Morádi Zsolt, Imre Tamás és Göbös László. Szumó ? Kálló Gyöngyi, Makai Erika. Filla-grappling ? Bányai Evelin, pankráció ? Hollósi Csaba, grappling és pankráció ? Máthé András.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Hét érem Pekingben | ZETApress

Szóljon hozzá!