ZETApress

hírportál

Hétből öt döntős

Folytatódtak a délelőtti sikerek Poznanban. A délutáni középfutamokban eldőlt, hogy hétből öt 500-as döntőbe jutott be magyar versenyző. A két kivétel a férfi K?1 és a C?2 volt ? tudatta sajtószolgálatuk.

Kétszer is néhány tizedmásodpercen múlt csak, hogy hibátlan legyen a magyar válogatott pénteki mérlege a poznani kajak-kenu világbajnokságon. A férfi K?1 középdöntőjében az Európa-bajnok Szalai Tamás futamában a harmadik helyen végzett. Automatikusan az első kettő jutott a döntőbe, elvileg legjobb harmadikként Szalai Tamás még továbbléphetett volna, csakhogy ehhez néhány tizeddel jobbat kellett volna mennie.

Ha magyar válogatott nem is, azért magyar nemzetiségű lesz a K?1 500-as döntőben, némi meglepetésre ugyanis kvalifikálta magát a szlovákiai Gelle Péter. Janics Natasának sem okozott gondot a továbbjutás. Magabiztosan győzte le a középfutamban ellenfeleit, köztük az olasz Josefa Idemet, így a péntekre kiszabott kötelező feladatot tökéletesen teljesítette, egyesben és négyesben is döntős 500 méteren.

A portugál Portella mindig ilyen gyors, ő húzott magával. Egyébként nagyon jól ment a kajakozás. A végére elfáradt mindenki, én is, de azért nem annyira amennyire a döntőben fogok. A mai tanulság, hogy ezen a pályán a döntést nem lehet a végére hagyni ? mondta Janics Natasa.

Nagyot küzdött, és végül sikerrel járt C?1-ben Korisánszky Péter! Fél-távnál még vezetett, 150-200-zal a vége előtt azonban már a harmadik-negyedik helyen csatázott, így félő volt, hogy csak a B döntőbe kerül. Az utolsó métereken lehajrázta ukrán ellenfelét, így boldogan csaphatott a levegőbe, amikor áthaladt a célvonalon. ? Engem is meglepett, hogy az első háromszáz méteren elöl voltam. A végén nagyon jött az ukrán, de visszavertem a támadást. A döntőben ismét mindent kiadok magamból ? nyilatkozta Péter.

Veretlenül zárta a pénteket a Kammerer Zoltán?Kucsera Gábor páros. A délelőtti győzelmük után, délután látványos versenyben tudtak ismét nyerni. 250-nél még a dél-afrikaiak előttük haladtak néhány centiméterrel, a hajrában azonban látszólag könnyedén otthagyták őket Kammererék. ? Jó pálya volt. A rajtban, az utazóban és a finisben is maradt bennünk egy kicsi. Eddig minden rendben megy ? értékelt Zoltán.

A C?2 középfutamban ismét nem volt szerencsénk a tizedmásodpercekkel. Széles Gábort és Varga Dávidot először a harmadik helyen írta ki a helyi eredményjelző, de a célfotó alapján végül a negyedik helyre kerültek, ez pedig nem elég az A döntőhöz. ? Nem jött ki belőlünk az, amit valójában tudunk, olyan volt az utazónk, mintha ezret mennénk ? panaszkodott Dávid. A férfi K?1 TA versenyszámban Szabó Sándor beverekedte magát a világbajnoki döntőbe és ötödik lett a fogyatékkal élő kajakosok futamában.

Hiányérzetem csak a férfi kajak szakág eddigi produkciója miatt lehet. Úgy néz ki, hogy az Európa-bajnokságon minden bejött nekünk, most pedig semmi. Higgadtan végig kell elemezni a történteket. Nem tudom mi lehet az oka annak, hogy a K?1 500 méteren Eb-győztes Szalai Tamás még a döntőbe sem jut be a világbajnokságon. De ugyanezt elmondhatnám a férfi négyesről is, ők ezüstérmet szereztek a kontinensviadalon, tegnap mégis kiestek a középfutamból ? értékelte Storcz Botond az eddig látottakat. További információk a weboldalukon olvashatók.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Világbajnok a Szabó?Csipes páros | ZETApress

Szóljon hozzá!