ZETApress

hírportál

Póker a képernyőn

A Face The Pro közép-és kelet-európai amatőr pókerbajnokság első szériája bolgár játékos sikerével ért véget. Hamarosan folytatódik a nemzetközi megmérettetés a kamerák kereszttüzében, ahol már újabb magyar játékos is van!

Megvan az első két játékos, aki szembenézhet Gus Hansennel! A végső cél továbbra is legyőzni a zseniális dánt és elnyerni a több mint százezer eurós össznyereményt! ? tudatta Tóth Beáta.

Július 26-án debütált az RTL Klubon és a SportKlubon a legújabb, amatőr pókertorna a Face the Pro, amelynek fődíja több mint százezer euró. Cserébe viszont az ingyenes online selejtezők, majd ezt követően a nyolcas asztaloknál és a heads up-ok alkalmával is a pókerjátékosoknak tudásuk legjavát kell nyújtaniuk, hogy a végső heads up-ban mérhessék össze tudásukat, és győzzék le a Great Dane-t, azaz zseniális dán játékost, Gus Hansent ? a világ egyik legjobb pókeresét.

A Face The Pro első szériájának játékosai Romániából, Szlovákiából, Csehországból, Bulgáriából, Szerbiából, Horvátországból, Szlovéniából, Lengyelországból és Magyarországról érkeztek fővárosunkba. Hazánkat három játékos képviselte, akik közül ketten, Kordás Csaba és Bátori Norbert az első asztalhoz kerültek, a harmadik játékos pedig Tóth-Mádi Attila, aki a második asztalnál játszott. Csaba és Norbert sokáig tartották magukat, azonban előbb Norbert all-in-jét elfogadva őt, majd végül Csabát ejtette ki a flopra húzott bubi párral Witczak.

Az első széria első asztalánál a lengyel Andrzej Jerzy Witczak bizonyult tehát a legjobbnak, így ő szállhatott szembe a Full Tilt profijával, hogy megduplázza 2500 eurós nyereményét. A Full Tilt Poker profi játékosa, Erich Kollmann azonban győzedelmeskedett a lelkes amatőr fölött, akinek az A,8 lapokkal mondott all-in-jét tízesekkel nyugtázta a profi ? megfosztva őt így a nyereménye megduplázásától.

Az első széria második asztalánál sajnos elsőként esett ki a nagy esélyesnek tartott magyar játékos, Tóth-Mádi Attila, a nyolcas döntőt végül Ognyan Stefanov nyerte egy K,9-el, amit Kospal flush-esélyes 6,8-asára dobott. Stefanov végül profi ellenfelét, Hans Martin Vogl-t is legyőzte a heads up során, így 2500 eurós nyereményét megduplázva várja a következő megmérettetést, ahol a tét nem kevesebb, mint a Közép-és Kelet-Európa pókerbajnoka cím és a több ezer eurós nyeremény!

A Face The Pro második online kvalifikációs fordulója augusztus 7-én zárult, a 3. köré viszont augusztus 8-ától október 2-áig tart, minden hétköznap 19:15-től a Full Tilt Poker.net termeiben. Október 3-án dől el az országos, és az ezt követő régiós megmérettetések során, hogy kik kerülnek majd az újabb nyolcas asztalokhoz.

Hogyan vehet részt a Face The Pro kelet-és közép-európai pókerbajnokságon? Ahhoz, hogy valaki részt vehessen a tornán, nem kell mást tennie, mint kvalifikálni egy freeroll selejtezőn a weboldalon, ami annyit jelent, hogy Kelet-és Közép-Európából minden pókerjátékos ingyenesen vehet részt a versenyen. Minden nyolchetes kvalifikációs torna végén 16 játékos kap helyet az azt követő TV show-ban amelyet, az RTL Klubon, a Cool TV-n és a SportKlubon is közvetítenek július 26-tól.

Azok a játékosok, akik bejutottak az élő döntőbe, két, egyenként nyolcfős asztalon mérkőznek meg a 2500 eurós díjért. Ezt követően a két asztal nyertese megduplázhatja nyereményét és nyerhet még egyszer 2500 eurót azáltal, hogy részt vesz a European Full Tilt Poker.net Pro Heads Up-ban, ahol megmérkőzhet a Full Tilt Poker.net egyik profi játékosával. Természetesen ezt az összecsapást is az RTL Klub kamerái kereszttüzében játsszák a versenyzők Budapesten. Ha még többet szeretne tudni, vagy máris játszana, akkor nem kell mást tennie, mint a linkre kattintania!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Pókerünnep a Cotton Clubban | ZETApress

Szóljon hozzá!