ZETApress

hírportál

Poznani sikereink

Minden magyar magabiztosan jutott tovább. Délelőtt az 500 méteres előfutamokat rendezték a poznani világbajnokságon. A magyar egységek gond nélkül jutottak tovább ? tudatták sajtósaik.

Janics Natasa délelőtt megkezdte nagy menetelését Poznanban! A háromszoros olimpiai bajnok kajakos összesen öt számban indul a világbajnokságon ebből ma kettőben kellett bizonyítania. A K?1 500-as előfutamában néhány tizeddel kikapott ugyan az ukrán Osypenkotól, de természetesen ez bőven elég volt a továbbjutáshoz.

Előfutamokkal nem foglalkozom, ez volt az első pályám, nekem úgyis csak a döntők a fontosak. Hosszú még a vb, mind az öt számban szeretnék jól szerepelni ? mondta Janics Natasa a parton. Szűk kétórás pihenő után a női négyesben volt jelenése a DÉMÁSZ?Szeged versenyzőjének (Kovács Katalin, Benedek Dalma és Csipes Tamara társaként). A magyar hajó körülbelül egy hajóhosszal nyerte az előfutamát, így egyenes ágon a döntőbe jutott.

Meglepett minket a rajt, mert nagyon gyorsan ellőtték a futamot, erre figyelnünk kell a döntőben. Egyébként jó pályát akartunk menni, és ez sikerült is. Kellemesen csalódtam a körülményekben, csak az utolsó 100 méter volt nagyon hullámos ? értékelte Benedek Dalma a négyes világbajnoki bemutatkozását.

A női kajak párosoknál szintén futamgyőzelemmel lepte meg a poznani lelátó egyik felét teljesen megtöltő magyar tábort a Szabó Gabriella, Kozák Danuta kettős, ezzel ők is azonnal a döntőbe jutottak. ? Nekünk nagyon rossz volt a víz, a felevezők és a motorosok miatt. Kicsit elizgultam az elejét, szinte csak az oroszokra figyeltem. Végül sikerült kijönnünk a mezőnyből, de futam közben arra gondoltam, hogyan lehet ilyen vízen egyáltalán vb-t rendezni ? nyilatkozta Danuta a csónakházban.

A férfi kajakosoknál Szalai Tamás ír és új-zélandi ellenfele mögött harmadik hellyel nyitott. A friss Európa-bajnoknak kár is lett volna délelőtt ennél többet kiadnia magából, hiszen futamgyőztesként is muszáj lett volna a középdöntőben rajthoz állnia. Ugyanez a helyzet a férfi K?2-ben is. Itt ugyan megnyerte a futamát a Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor duó, de ennek inkább lélektani jelentősége van, hiszen a sok induló miatt rájuk is vár a középdöntő.

Picit belehúztam a rajtgépbe, ezért visszalökött. Végig azért küzdöttem, hogy utolérjem a mezőnyt, ezért a végére jól elfáradtam, de nem volt rossz pálya ? mondta Szalai Tamás. ? Jól ment, nem billegtünk, mert legalsó állásba tettem az ülésem. Nem is kellett a végén hajtanunk a győzelemhez ? mosolygott Kucsera Gábor.

A kenusoknál Korisánszky Péter második (? Rosszul rajtoltam, délután majd az első háromszázat kell megnyomni a döntőhöz!), a Széles Gábor, Varga Dávid kettős pedig harmadik (? Jó rajt után utazó tempóban mentünk, kezdésnek ennyi elég volt!) lett az előfutamban, ők is folytathatják délután a középfutamban. A fogyatékkal élő sportolók versenyszámaiban ma Fekete Balázs indult, de nem jutott döntőbe az előfutamából. További információk oldalukon olvashatók.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Hétből öt döntős | ZETApress

Szóljon hozzá!