ZETApress

hírportál

Vitorlák a Balatonon

A pénteki Nemzeti Nagydíjjal kezdődik, és a szombati Autós Nagydíjjal zárul a IV. UNIQA Balaton Regatta balatonlellei hosszú hétvégéje! ? tudtuk meg a szervezőktől.

Július végén nem volt szerencséje a IV. UNIQA Balaton Regatta szervezőinek, ugyanis egy hatalmas vihar miatt akkor kénytelenek voltak elhalasztani a versenysorozat negyedik viadalát, az Autós Nagydíjat. A döntés ? bár nagyon fájdalmas volt ?, végül a szervezőket igazolta, ugyanis vitorlázásra alkalmatlan volt az időjárás, tehát ismét bebizonyosodott, hogy a versenyzők biztonsága mindennél fontosabb.

Az augusztus 20-án kezdődő hosszú hétvégére ideális időjárást ígérnek a szakemberek, így jó esély van arra, hogy két remek versennyel záruljon a IV. UNIQA Balaton Regatta, miután a szervezők úgy döntöttek, hogy az államalapítás nemzeti ünnepén, tehát augusztus 20-án rendezik meg a Nemzeti Nagydíjat, majd egy nappal később, augusztus 21-én pótolják az Autós Nagydíjat. Pénteken, egy túraversenyen kell összemérnie a tudását a résztvevőknek, a szombat pedig rendhagyó lesz, ugyanis a versenynap egy túraversennyel kezdődik, majd a befutó után azonnal egy pályaversenyt is rendeznek a mezőnynek.

A IV. UNIQA Balaton Regatta balatonlellei versenyén külön küzdelem zajlik majd az Autós Nagydíjért. Az autós cégek hajói mellett, az autó vagy motorsportban jeleskedő pilóták, illetve szakemberek is megmérettetik magukat. A különleges díjakért harcba száll ? többek között ? Baumgartner Zsolt, Stefano Favaro és Tóth Imre is, akik közül Talmácsi Gábor menedzsere az újraélesztett Pannónia motort, Tóth Imre pedig a Supersport világbajnokságon szereplő motorját is elhozza Balatonlellére, míg Baumgartner Zsolt a verseny mellett az esti kerekasztal beszélgetés során lesz még aktív.

Különleges, megható és érdekes eseménynek ígérkezik a mozgássérült vitorlázó világbajnok Pegán Zoltán élménybeszámolója, valamint hajóbemutatója. A kiváló sportember nemcsak megmutatja azt, hogy mennyire speciális hajóval versenyzik, hanem az érdeklődők testközeli élményeket is szerezhetnek: vízre is szállhatnak Pegán Zoltánnal. A kikötőben megtekinthető lesz a földkerülő vitorlás, a Carina, és találkozhatnak a kormányosával, Méder Áronnal is, aki dedikálja a 3 év élményeit összefoglaló könyvét, a Békét és Szelet!

A szervezők nagy szeretettel várják a média képviselőit a helyszínen, ahol a vitorlázási lehetőség mellett kellemes kikapcsolódást jelentő programokat garantálnak. Lesz oldtimer és tuning autó show, lesz kerékcsere verseny és autókat is tesztelhetnek a kollégák. Szabó Róbert kommentálása mellett egy rendkívül érdekes kerekasztal beszélgetés is színesíti a programot, amelynek résztvevője Baumgartner Zsolt, Stefano Favaro, Tóth Imre és Pegán Zoltán lesz.

A szombati első rajt időpontja 9 óra, ezért érdemes lesz már reggel 8 óra körül megérkezni a Balatoni Hajózási Zrt. balatonlellei kikötőjébe, de azok sem maradnak le semmiről, akik később érkeznek, ugyanis a délutáni futam rajtidőpontja 16 óra lesz.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Bevonták a vitorlákat | ZETApress

Szóljon hozzá!