ZETApress

hírportál

Rajt-célgyőzelem Japánban

Zuhogó esőben nyerte meg a Japán Nagydíjat a brit Lewis Hamilton. A McLaren-Mercedes versenyzője alig több mint két óra alatt teljesítette a 67 körös futamot. Hosszabb időre nem is lett volna lehetősége, mert a második óra végén a megtett körszámtól függetlenül leintették a futamot. A verseny azért tartott ilyen sokáig, mert az első 19 kört a biztonsági autó mögött futották.

Mivel a kétszeres világbajnok Alonso feladta a küzdelmet, így a márkatárs újonc előnye 12 pontra növekedett. A jövő heti Kínai, és az október 21-i Brazil Nagydíjon persze még megváltozhat a sorrend. Elméletileg akár a 17 pontos hátránnyal harmadik helyen álló finn Raikkönen is világbajnok lehet, aki ma a harmadik helyre hozta be a Ferrarit. Második helyre honfitársa, Kovaleinen érkezett a Renault-val. Remek finn siker!

Pontszerző helyre jött még Coulthardt (Red Bull-Renault), Fisichella (Renault), Massa (Ferrari), aki az utolsó métereken is ádáz harcot vívott a BMW-Sauberes Kubicával, valamint a nyolcadik helyre Toro Rosso-Ferrarival befutó Liuzzi megbüntetése révén idei első egyéni és csapatpontját megszerző Sutil, a Spyker-Ferrarival. Eredményének köszönhetően a hátralévő két tengerentúli futamra a szövetség állja a csapat szállítási költségeit.

Szóljon hozzá!