ZETApress

hírportál

Sárdagasztás a tereptriatlonon

Sárdagasztás volt az egri dombokon az ítéletidő után az X2S tereptriatlon. A többszöri eső és viharos időjárás miatt kifejezetten extrémnek ígérkezett a XIX. alkalommal megrendezett egri tereptriatlon pályája, ezért csak a legelszántabbak álltak rajthoz a szombati napsütésben.

Több országos bajnok is rajthoz állt ? de még számukra sem voltak egyértelműek az esélyek. Az úszás ígérkezett a legkellemesebbnek, az esőzések nem hűtötték le az ostorosi víztározót. Ebben a számban a klasszikus triatlon képviselői arattak babérokat, Cseke Csaba és Csányi Róbert elsőként indultak a kerékpáros megpróbáltatásokra.

Nyomukban az esélyesek Sipiczki Csaba a tereptriatlon többszörös nemzetközi futamgyőztese és Váraljai Vázsony, aki az utóbbi időben ér el egyre jobb eredményeket. A nőknél a magyar MTB maraton bajnok, Dósa Eszter nyugodt tempóban úszott, hiszen a kerékpáros pályán nem igazán számíthatott ellenfélre.

A kerékpáros nyomvonal első méterei azonnal megrostálták a mezőnyt, hiszen a tengelyig érő sár, a áthatolhatatlan mocsaras részek a kerékpárokat is próbára tették. Ennek megfelelően a versenytapasztalat és a jó felszerelés választás elsődleges szempont volt, így a táv első felétől már Horváth Zsolt (Bringabanda), Tóth Viktor (X2S-KONA TEAM) és Szász Viktor (Vitalitás SE) harcává vált a verseny ? ellenfeleiket számos defekt és technikai probléma hátráltatta ? tudatta a Terepsport.hu.

A magasabb részeken a vegetáció okozott nehézséget, embermagas aljnövényzetben zajlott a verseny, a mélyebb részeket a sár tette nehezen járhatóvá. Az élmezőny ennek ellenére leszállás nélkül tudta végigtekerni a pályát. Dósa a női mezőnyben egyre biztosabban vezetett. Fotó: X2S TEAM.

Igazi kánikula és ennek megfelelően magas páratartalom fogadta az erdei futó szakaszokon a versenyzőket, miközben térdig gázoltak a helyenként igencsak tapadós sárban. A Horváth ? Tóth ? Szász sorrend nem változott a futáson sem, de a vezető hármast sem tudták befogni az üldözők, akik szintén megbirkóztak a helyenként mocsárjárássá váló futópályával. Mindenki hatalmas mosollyal ért célba, majd mosta le magáról az út sarát. Az ostorosi verseny szokásaihoz híven nagyon jó hangulatú eredményhirdetést követően a szervezők mármost meghívtak mindenkit a jövő évi jubileumi 20. tereptriatlonra, amely évek óta a X2S versenysorozat része.

Eredmények

Férfiak: 1. Horváth Zsolt 82 Bringabanda SC 1:47:49, 2. Tóth Viktor 69 X2S Kona Team 1:50:04, 3. Szász Viktor 76 Vitalitás SE 1:51:12. Nők: 1. Dósa Eszter 83 Vitalitás SE 2:01:54, 2. Cseko Éva 68 Gyötri 3:22:19, 3. Jámbor Hajnal 96 Gyötri 3:52:02.

A X2S sorozat következő állomása

Akik szívesen kipróbálják a terepsportok szépségeit és nehézségeit, azok augusztus 20-án Nőtincsre (Nógrád megye) látogassanak el a sportág Országos Bajnokságára, illetve Piliscsabára október 2-án, ahol egy reggeltől estig tartó terepfesztiválon több sportágban is próbát tehetnek.

Szóljon hozzá!