ZETApress

hírportál

A Huligánok vitték el a pálmát

Miközben a szombati ETU Junior Triatlon Európa-kupára és a vasárnapi TVK ITU Triatlon Világkupára érkező sportolók és sportvezetők jelentős része elfoglalta szállását Tiszaújvárosban, s a szerdai duatlont követően sakkal és extrém sportversennyel folytatódott tegnap a 12. TVK Triatlon Nagyhét.

A sakkozók snell versenyével indult a hatodik nap, majd pedig a Dísztó környékét népesítették be az extrém sportversenyre nevezett csapatok és természetesen az ezúttal sem hiányzó nézők. A 24, egyenként hét tagú csapatnak az óra volt a legnagyobb ellenfele, hiszen a pályát hét akadály nehezítette. Egy embernek úsznia kellett a Dísztóban, míg a többiek Hertz-autót toltak, Borsodi Sör-hordókat gurítottak, TVK-granulátomos zsákokat cipeltek, sörös-rekeszeket pakoltak, labdával célba dobtak és Supralux-festék gúlát építettek.

A mezőny második felében rajtoló tavalyi győztes Huligánok ezúttal is alaposan összekapták magukat, 1:50 perccel sokkolták a vetélytársakat. Rögtön utánuk indult a Nagygalya ügyel, hála Istennek fantázia nevet viselő gárda, mely mindvégig eséllyel pályázott rá, hogy átvegye a vezetést, de a célba 2 másodperccel később robbantak be, mint az előző hetes. A hátralevők közül többen nem tudtak 2 percen belüli időt produkálni, így a pálmát a címvédő vitte el. A képzeletbeli bronzérmes a Rövid Csapatnév formáció lett, akik 2:01 perc alatt teljesítették a feladatokat. Kora este a Dokk Jazz muzsikált, míg a Főtéri koncerten a Gemini együttes szórakoztatta a publikumot.

Harmad maratonnal folytatják

A 12. TVK Triatlon Nagyhét házigazdái ma a futás szerelmeseit várják Tiszaújvárosba. Az utóbbi években egyre népszerűbb, országos hírnévnek örvendő pénzdíjas Jabil 1/3 Maraton 14 kilométeres (4×3,5 km) távját ? a 17:30 kor rajtoló 2 km-es amatőr futam után, 18 órától egyéniben és négytagú váltóban is teljesíteni lehet.

Nevezés 13 óra és 16:45 között a Bethlen Gábor utcai Hotel Phőnix szállodával szemben kijelölt versenyirodán. Az egyéni kategóriákra jelentkezőknek (14 km és 3,5 km) 2000, míg a váltók esetében 1000 forint nevezési díjat kell fizetni. Az előnevezők ugyanitt vehetik át rajtszámaikat és a chipeket. Az abszolút verseny férfi 1-6, női 1-3, illetve a váltó 1-3. helyezettjei között osztják ki a pénzdíjakat. Minden célba érkező emblémázott pólót kap ajándékba.

Az esemény utolsó felvonása az idei, a triatlon sportágait felölelő, tehát kerékpározásból, úszásból és futásból álló Jabil 3próba szabadidősport sorozatnak. Az eredményhirdetést követően a 12 pontot, vagy annál többet teljesítők között értékes sportszer-ajándékcsomagokat sorsolnak ki. A 18 ponttal rendelkezők eséllyel pályáznak a fődíjra, ami nem más, mint egy két személyes tengerparti üdülés.

A Crystal és Dobrády Ákosék

Ami pedig a kultúrát illeti, Orliczki Frigyes 17 órától, míg a Bourbon Street egy órával később lép fel a Traffic KreAktív színpadán. A főtéri nagyszínpadon 19:45-től a Crystal muzsikál, majd a Jabil 1/3 Maraton 20:30-kor kezdődő eredményhirdetése után Dobrády Ákos és zenekara népesíti be az előadóteret ? tudatta Szűcs István sajtófőnök.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Viharos triatlon | ZETApress

Szóljon hozzá!