ZETApress

hírportál

1605-en tekertek

A hétfői futók után ameddig a szem ellátott, sőt még azon túl is csak kerékpárosok népesítették be Tiszaújváros központját, a 12. TVK Triatlon Nagyhét negyedik napján ? tudatta Szűcs István sajtóreferens.

A múlthét végén kezdődött és vasárnapig tartó nagy menetelés keddi programjában kerékpározásra hívták a rendező TVK-Mali Triatlon Klub tagjai az újvárosiakat és persze mindenki mást, aki ebből, vagy egyéb apropóból a településre érkezett. A TVK Triatlon Nagyhét hangja, Péter Attila hangulatfelelős maga sem akart hinni a szemének, annyian sorakoztak fel a versenyközpontban, hogy együtt tekerjenek. Újabb bringás rekord született. A külön kis-pályát teljesítő ovisok, továbbá a vasárnapi 14. TVK ITU Triatlon Világkupa bringás körén induló, 4 km-re vállalkozók nem kevesebben, mint 1605-en kértek rajt-tapaszt a Bukovinszki József vezette szabadidősportosoktól. Csak tájékoztatásul, a régi rekord alig érte el az 1200-at.

S hogy mennyire státusz-szimbólum ott lenni ezeken az esti közös sportolásokon, az unokájával és feleségével érkező Koscsó Lajos tiszaújvárosi polgármester, a szervező bizottság elnöke mellett bringára pattant Márkus Gábor főrendező, a TVK-Mali TK elnöke, a fiát is magával hozó Pálffy Gábor, a névadó főtámogató TVK kommunikációs igazgatója, a helyi sport klubok jó néhány kiváló versenyzője és még sorolhatnánk. Az óriási létszám miatt a felvezető autónak vissza kellett tartania a mezőny elejét, hiszen ők hamarabb visszaértek, mint az utolsó rajtolók. Ezúttal is járt a vasárnap értékes nyereményekre váltható tombolaszelvény.

A kis-színpadon kora este a Grupo Loco de Flute Fuvola Zenekar, majd az Emply Pubs muzsikált, hogy mozgásra hangolja a jelenlevőket. A Főtér színpadán este 8-kor a magyar pop legendás együttese, a Neoton Família késztette esze-veszett nagy bulira a nagyérdeműt.

A szerdai folytatás során a duatlon váltók jutnak szerephez. A megszokott időben, 17 órától lehet jelentkezni a Civis Hotel Phőnix előtti versenyközpontban az 1 km futásból, 4 km kerékpározásból és újabb 1 km futásból álló sportprogramra. A kulturális programrészben 17 órától a The Hot Road Rockabilly Band, majd 19 órától a Tánc-est kínál kikapcsolódási lehetőséget. 20:30-kor sztárvendégként fellép a Kutyakölykök-tánccsoport, 21 órától pedig az SP koncertezik majd. Péntektől aztán útlezárásokra is lehet számítani a 12. TVK Triatlon Nagyhét sporteseményeinek biztonságos lebonyolításához.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Bringa után duatlon | ZETApress

Szóljon hozzá!