ZETApress

hírportál

Motorosok a vízen

Remek szél és érdekes programok várják a résztvevőket a IV. UNIQA Balaton Regatta balatonlellei versenyén! ? írtuk meg egy hete, mert Balatonaligáról ?költözött? volna át a mezőny a Balatoni Hajózási Zrt. balatonlellei kikötőjébe.

Jó esély van arra, hogy a szél erejét és kitartását tekintve ismét ideális vitorlázó idő várja majd a résztvevőket és az érdeklődőket. Az előző, balatonaligai versenyen a Király Zsolt kormányzásával induló Sponzor Wanted volt a leggyorsabb és szinte biztos, hogy a balatonlellei versenyen sem változnak az erőviszonyok, hiszen ismét ez az elképesztően gyors libera a toronymagas esélyes ? írtuk akkor, de ez mégsem lesz így. Elmarad a balatonlellei verseny, s a hétvégén várható viharos időjárás miatt ? biztonsági okokból ? egy későbbi időpontban, augusztus 20-21-én, szintén Balatonlellén rendezik meg a futamokat.

A meteorológiai szolgálatok jelentései szerint ugyanis, a Magyarország térségébe érkező hidegfront pénteken éjjel éri el az országot, és a szombati napon akár 90 km/h-s széllökések is előfordulhatnak a Balaton térségében, ahol folyamatosan viharos erejű lesz a szél.

A holnapra tervezett Révfülöp ? Balatonboglár közötti Balaton-átúszást már tegnap a jövő hétvégére halasztották, míg a IV. UNIQA Balaton Regatta további programja négy hetet csúszik. Augusztus 20-a Balatonlelle: IV. forduló és Nemzeti Nagydíj, augusztus 21-e Balatonlelle: V. forduló és Autós Nagydíj lesz a további program.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Vitorlák a Balatonon | ZETApress

Szóljon hozzá!