ZETApress

hírportál

Autósok vitorláson

Stefano Favaro, Baumgartner Zsolt és Turán Frigyes is ott lesz a IV. UNIQA Balaton Regatta balatonlellei versenyén! Nem akármilyen hétvégével folytatódik a sorozat, hiszen a résztvevők ezúttal Balatonlellén randevúznak, és külön csata zajlik majd az Autós Nagydíjért.

Ennek fényében, egyáltalán nem meglepő, hogy a hazai autó-, és motorversenyek kiemelt egyéniségei is feltűnnek majd a parton, illetve néhányan közülük a vízen is. Ott lesz a helyszínen ? többek között ? Magyarország eddigi egyetlen Formula?1-es pilótája: Baumgartner Zsolt, aki régi szenvedélyének hódolhat ismét, és bizonyára kevesen tudják róla, hogy egy baráti társasággal még a Kékszalagon is elindult.

A rallye sportág kiválóságaival, Turán Frigyessel és Benik Balázzsal is találkozhatnak az érdeklődők, míg a motorsportot a tavaly még a gyorsasági motoros világbajnokság 250 köbcentis kategóriájában induló, idén pedig a szupersport vb-n teljesítő Tóth Imre képviseli majd. Nos, már a fent említett sportolók élménybeszámolói és bemutatói is igazán érdekesnek ígérkeznek, de a nagy durranást természetesen ezúttal is Stefano Favaro szolgáltatja majd. Talmácsi Gábor menedzserének komoly szerepe van abban, hogy a legendának számító Pannónia motor ismét kapható, és a kétkerekűt természetesen meg is lehet majd tekinteni a helyszínen.

Az autós hírességek mellett az sem törpülhet el, hogy világbajnok vitorlázót lát vendégül a IV. UNIQA Balaton Regatta. Pegán Zoltán mozgássérült sportolóként szerzett világbajnoki aranyérmet hazánknak és elhozza Balatonlellére azt a hajót, amivel ezt a fantasztikus sikert elérte. A hajót nem csak megnézni lehet majd, hanem ki is lehet próbálni. Felejthetetlen pillanatok várnak tehát azokra, akik szeretnék megtudni, hogyan lehet irányítani és biztonságosan vitorlázni ezzel a hajóval.

A IV. UNIQA Balaton Regatta balatonlellei versenye is a hagyományoknak megfelelően zajlik majd. Ennek megfelelően, szombaton egy kellemes és látványos túraverseny vár a mezőnyre, míg vasárnap egy izgalmas pályaversennyel zárul a hétvége. Már jövő pénteken érdekes programok várják a résztvevőket és érdeklődőket Balatonlellén, ugyanis a mezőny nagy része már ezen a napon megérkezik a helyszínre, ugyanis a Balaton-átúszás miatt szombaton nehézkes lesz eljutni Balatonlellére a Nyugati-medence végéből hajóval.

A jövő szombati túraverseny rajtidőpontja 13 óra lesz, így nem kell korán kelnie azoknak, akik szeretnék a helyszínen megtekinteni a versenyt, valamint ott lenni a parton akkor, amikor lehull a lepel Stefano Favaro meglepetéséről. Az autó és motorsport kiválóságai élménybeszámolókkal színesítik a programot, és természetesen mindenkinek lehetősége lesz kipróbálni Pegán Zoltán hajóját is ? mondta el Vobeczky Zoltán sajtófőnök a versenyről.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Motorosok a vízen | ZETApress

Szóljon hozzá!