ZETApress

hírportál

Cornet kikapott

Célom a TOP 20 ? mondta el tegnap Szávay Ági, a tavalyi budapesti GDF Suez Grand Prix tenisztorna győztese, aki idén a legjobb négy közé verekedte magát ? tudta meg Szarvas István.

Könnyedén győzte le a viadal 2008-as győztesét, a francia Alizé Cornet-t, akinek összesen négy gémet engedélyezett. A teniszcsata egy óra húsz percig tartott az eredmény 6:3, 6:1 volt. Jöhet a második kiemelt, a román Alexandra Dulgheru.

Nézzük az eseményeket. Az első labdát a zöld dresszben és fehér szoknyában játszó Ági nyerte a narancs dresszben és fehér szoknyában ütő Alizé ellen. A magyar lány elnyerte ellenfele adogatását, a sajátját megnyerte és máris 2:0-ra vezetett.

Úgy tűnt, hogy Szávay simán elintézi francia riválisát, de Cornet összpontosított és szépített. Négy gémen keresztül mindketten elveszítette saját adogatását. 2:2, 3:2, 3:3, majd 4:3 lett Szávay javára. Itt 15:40-ről sikerült a magyar lánynak nyerni. 55 perc alatt Szávay 6:3-ra nyerte az első szettet.

A szünetet arra használta Cornet, hogy edzőjével beszélgetett. Érezhető volt, hogy nincs teljesen rendben mentálisan. Szávay alig ült, inkább sétált. A második szettben, fölényben játszott Ági. Fittebben és pontosabban játszott ellenfelénél. Alizé 0:1 után még hozta adogatását, de ez volt az utol utolsó nyert géme a második játszmában.

Az egyre kedvtelenebbül játszó franciát az utolsó gémben nullára verte a magyar tenisz csillag. Egy óra húsz perc alatt befejeződött a találkozó, a végeredmény 6:3, 6:1 lett. A játék után Szávay válaszolt kérdéseinkre.

Ági! Ha összehasonlítod a mostani játékodat a tavalyival melyik volt könnyebb?

Melyik meccsre gondolsz?

Az összes ideire.

Most jobban megy a játék. Hátra van még neheze, következő ellenfelem a román Dulgheru, aki nagyon szívós játékos.

Úgy vettem észre, hogy a fontos gémeknél mindig sikerül összpontosítanod. Nagyon frissnak tüntél végig. Jól láttam?

Valóban így volt. Ha frissnek tűntem a lelátóról, annak szívből örülök.

Mik az elvárásaid a világranglistás helyezést illetően?

A célom, hogy a TOP 20-ba kerüljek ? válaszolta Ági, akinek elődöntős ellenfele a 21 éves román Alexandra Dugheru a világranglista 30. helyén áll. Szávay a 49. és még sosem játszottak. Nagy csatában sikerült a mostani versenyen legyőznie a 20 éves lett Anasztazija Szevasztovát. A román idén nyert Varsóban, Barcelonában és Hertogenboschban elődöntős volt. Salakon nagyon veszélyes. A másik elődöntőben a svájci Patty Schnyder és a cseh Ondraskova Zusana csapnak össze.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Prágából Montrealba | ZETApress

Szóljon hozzá!