ZETApress

hírportál

2. hely a 2. napon

Az IRTA teszt második napján már nem járta át a pályát az a kellemes szél, amitől tegnap elviselhető volt az időjárás Aragonban. Ma a hőmérő higanyszála feljebb kúszott, bőven negyven fok fölött próbálgatták motorjaikat a versenyzők ? tudatta a Faster Management.

Talmácsi Gábor délelőtt elég hamar megkezdte a gyakorlást, hiszen ekkor még nem volt annyira meleg. A motornak is kedvezett ez, hiszen Talma ugyanazzal a beállítással kezdett, amivel tegnap zárt, mégis fél másodperccel gyorsabbnak bizonyult. A Fimmco Speed Up magyarja egy új gumit is kipróbált, változtattak az első villán, és az első futóművön. Az ebédszünet előtt még sikerült tovább javítania köridejét, ami egy másodperccel jobb volt, mint egy nappal korábban.

Délutánra tetőzött a kánikula. Ötvenhét fokos volt az aszfalt, a levegő negyvenhat, a napon tartózkodni is alig lehetett, és ebben az időben kellett a versenyzőknek megfeszülni. Talmácsi Gábor feladata két új fejlesztésű gumi tesztelése volt és, hogy próbálja kihozni a motorból az edzés végén a maximumot. Talma meg is tett mindent, ma is az utolsó körében futotta a leggyorsabb körét, 1?56.177-et, ami délután a második leggyorsabb körnek számított az aragoni Motorlanden.

A versenyzők kapnak néhány nap pihenőt a jövő hét végéig. Július 16-án a vb Németországban folytatódik. ? Elégedett vagyok a két teszt nappal, sok mindent kipróbáltunk, találtunk néhány bázis beállítást, amire építkezhetünk ezután. Rengeteget dolgoztunk és ennek meg kell, hogy legyen az eredménye. Még soha nem motoroztam ennyit élesben, mint az utóbbi egy hónapban, úgy érzem, rám fér néhány nap kikapcsolódás. Egy hét múlva már utazunk a következő versenyre, addig a regenerálódásé lesz a főszerep ? mondta Gábor.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Talma 2. az elsőn | ZETApress

Szóljon hozzá!