ZETApress

hírportál

Nagy-Britanniában esett

Esős edzéssel indult a Silverstone-i hétvége. Egy új helyszínen folytatódik a Gyorsasági Motoros Világbajnokság, Silverstone ad otthont az idei ötödik versenynek ? tudatta a Faster Management.

A versenyzők nagy részének tetszenek a körülmények, melyek lényegesen jobbak, mint az eddigi angol nagydíjak voltak Donington Parkban. Talmácsi Gábor amint megérkezett, pályabejárással kezdett, felmérte a pálya tulajdonságait és tanulmányozta az ív lehetőségeket. Legelső benyomása az volt, hogy a pálya gyors, fontos lesz a megfelelő ritmus ezen az aszfaltcsíkon.

Dél-Afrikában a labdarúgó vb-n a vuvuzela kergeti őrületbe a játékosokat, most a MotoGP-n a vuvuzela és a motorhang keveredése ad egy nem mindennapi hanghatást a paddockban. A csapatok étkező kamionjaiból kiszűrődik a foci vébé hangja, miközben a pályán a versenyzők a leggyorsabb köridőkért harcolnak. A német-szerb meccs alatt a germán csapatoknál a boxban egymás melletti monitorokon ment a foci és a szabadedzés.

A 125 és a MotoGP még száraz körülmények között tréningezett, a Moto2 kategória szabadedzésére azonban eleredt az eső. Talmácsiéknak végig szakadó esőben kellett menniük, amit nehezített, hogy a legtöbben életükben először tették mindezt Moto2-es versenygéppel. A Fimmco Speed Up magyarja nem ijedt meg a vizes körülményektől, megpróbált minél jobb köröket teljesíteni.

Az edzés végére a körülmények már szinte alkalmatlanok voltak a motorozásra, így az első napon nem volt értelme a gyors körök túlzott erőltetésének. Talma tizenötödik lett, Iannone huszonhetedikként zárt. Az angol időjárás köztudottan szeszélyes, de mindenki bízik benne, hogy holnap szárazon csatázhatnak majd a versenyzők a rajtpozíciókért.

Az Angol Nagydíj Silverstone-i első szabadedzésén 1. Shoya TOMIZAWA 2?28.020, 2. Anthony WEST 2?28.602, 3. Xavier SIMEON 2?28.733, 4. Karel ABRAHAM 2?28.759, 5. Alex DE ANGELIS 2?29.189? 15. TALMÁCSI Gábor 2?29.992. ? Az időjárás nem volt ma kegyes hozzánk, a pálya tele volt vízátfolyással, főleg az edzés végén. A pálya tetszik, szárazon szerintem sokkal nagyobb élmény lenne rajta menni, talán holnap lesz erre lehetőség, bár az időjósok nem ezt mondják ? mondta Talma a leintés után.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Talma a 19. helyről indul | ZETApress

Szóljon hozzá!