ZETApress

hírportál

Corvus Racer

Besenyei Péter a Red Bull Air Race windsori futamán az új magyar géppel, a Corvus Racer-rel versenyzett. A Canadian Civil Aviation Authority, a kanadai hatóság múlt hét elején nyilvánította alkalmasnak a gépet, s oldalára felkerülhetett a kanadai C-GFRE lajstromjel.

Hogy ez a versenygép, amely olyan repülőgép gyártási technológiával készült Ballószögön, a Corvus Aircraft gyártóműhelyében, amely már a jócskán a világszínvonal felett száguld, miért nem felel meg a magyar Nemzeti Közlekedési Hatóság Légiközlekedési Igazgatóságának? Sic! ? értetlenkedik joggal Angyal László Aviator.

A verseny előtt a Red Bull Air Race technikai igazgatója Adrian Judd is ellenőrizte a repülőgépet, megfelelt a műszakai elvárásainak, s a hivatalos hüvelykujj jelzéssel jóváhagyta a részvételét a futamokon. A Red Bull Air Race versenyeken eddig két repülőgép típus volt a meghatározó, Edge 540 és az MXS-R. A Corvus Racer számtalan technikai újításával, az aerodinamikai jellemzők kifinomításával új fejezetet nyitott a folyamatosan fejlődő Red Bull Air Race történetében.

A verseny előtt Besenyei Péter nyilatkozott az új gépről: ? Már több mint egy évvel ezelőtt elkészült, de a tervezők dolgoztak, s dolgoznának rajta a tökéletességig. Ez nem megy, repülni kell vele. Határozottan ígéretes, de meg kell várni, hogyan teljesít a versenyen. ? A versenyen Besenyei a 10. helyen végzett, ami egy prototípussal végrehajtott repülésnél nem is a legrosszabb.

Szóljon hozzá!