ZETApress

hírportál

Raikkonen duplázott

Harmadik futamgyőzelmét érte el az idén Raikkonen ma délután a Brit Nagydíjon. A Ferrari versenyzője csak a második helyről indult, de hamar az élre állt. A mellőle induló Hamilton csak a dobogó legalsó fokára hozta be McLaren-Mercedesét. Közéjük a harmadik helyről rajtoló Alonso ékelődött be Mercedesével.

Nem sikerült Massa rajtja. Az éles rajt előtt a negyedik rajtkockából a boksz-utcába tolatta Ferrariját, s csak az újabb felvezető kört követő startnál eredhetett a mezőny nyomába. Fokozatosan jött előre az utolsó helyről, s végül az ötödik lett. Igaz ehhez az is kellett, hogy heten kiessenek a másfél órás száguldásból.

Negyedik helyre az ötödik helyről induló Kubica hozta be a BMW-Saubert, míg hatodik a kilencedik helyről rajtoló másik BMW-s, Heidfeld lett. A hetedik-nyolcadik helyre az ugyanonnan induló Renault-sok, Kovaleinen és Fisichella érkeztek, míg a hatodik helyről rajtoló Toyotás Schumacher kiesett a versenyből a futam közepén.

Összetettben továbbra is Hamilton vezet. Előnye 12 pont csapattársa, a tavalyi világbajnok Alonso előtt. A mai futamgyőztes további hat ponttal marad le, Raikkonennek csak egy pont az előnye Massa előtt. Csapatban a McLaren-Mercedes 25 pont előnnyel vezet a Ferrari előtt. Folytatás két hét múlva a Német Nagydíjon.

Szóljon hozzá!