ZETApress

hírportál

Küzdelem a lépcsőkkel

A gyöngyösi tájfutók hagyományos lépcsőfutóversenye került megrendezésre szombaton, részben a városban, részben a Mátra erdeiben ? tudatta a Terepsport.hu.

A különleges kihívást az jelenti, hogy három lépcsősort kell megmászni minél gyorsabban a vállalkozóknak ? ráadásul a helyszínek között egy-másfélóra szünet is van, ami pihenőnek is tűnhetne, de valójában nagyon megnehezíti küzdelmet. A tavalyi győztes Gombos Károly (X2S-KONA TEAM) idén is a leggyorsabb volt.

Főleg futók, tájfutók, triatlonisták alkották a mezőnyt, de az egyik legnagyobb meglepetést egy néptáncos fiatalember okozta, aki az egyik főpróbán pályacsúcsot futott a húszemeletes toronyházban ? ez pedig nagyon kiélezetté tette a küzdelmet. Sajnos ? mivel a futóversenyek feszültségéhez nincsen hozzászokva ? élesben nem tudta megismételni a teljesítményét, így Gombos biztosan hozta a legjobb időt.

A második futamra az Adrenalin Parkban került sor, ahol egy természetes lépcsőt futottak meg a versenyzők. Nehezítésként felhőszakadás és viharos szél segített emlékezetessé tenni a futamot. Végül a döntő futam a Kékestetőn, a tévétorony lépcsőin várt az indulókra. Ez a legrövidebb és legintenzívebb szakasz azonban már nem változtatta meg a sorrendet. A nők versenyét a gyöngyösi Bognár Gina nyerte.

Gombos ? aki biatlon válogatott ?, tavaly az olimpiai felkészülési időszakban szenvedett balesetet. Keze, válla több helyen eltört, ennek ellenére elindult az olimpiai kvalifikációs futamokon. A nyári időszakban terep- és hegyi-futóversenyeken indul, a tereptriatlont és a kerékpározást regenerációs okokból kihagyja.

A 3xL verseny jövőre is várja a kihívásokat keresőket, több új lehetőséggel és programmal. A verseny létrejöttében közreműködött a Gyöngyösi Tájfutó Klub, a Mátra Centrum Kft, az Oxygen Adrenalin Park, a BIOrganik és a X2S-KONA TEAM.

A gyöngyösi 3xL lépcsőfutás eredménye. Férfiak: 1. Gombos Károly (X2S-Kona Team) 3:01, 2. Magyari Gábor (X2S-Kona Team) 3:09, 3. Pintér Ábel (Gyöngyösi Tájfutó) 3:17. Nők: 1. Bodnár Gina (Györse) 4:41) 2. Timár Lili (Györse) 4:44, 3. Balog Petra (Györse) 4:48. Fotók: X2S TEAM.

Szóljon hozzá!