ZETApress

hírportál

Feltámadt a Ferrari

Nem tudott Európában nyerni a brit Hamilton. A McLaren-Mercedes fiatal tehetsége a kanadai és az amerikai futamgyőzelme után a Francia Nagydíjon csak a harmadik helyre hozta be az ezüst nyilat. Már a rajnál hibázott, mert hiába indult a Ferraris Massa mellől, Raikonnen is hamar megelőzte. Összetettben így is az élen tudott maradni.

A hetven körös, másfél órás száguldás végén kettős Ferrari siker született. Raikkonen csapattársát is megelőzte, ezzel idei második futamgyőzelmét aratta. Egyéni összetettben így sem tudták megelőzni a két Mercedesest, akik biztosan vezetik a mezőnyt. A tavalyi világbajnok Alonso csak hetedik lett, így előnye három pontra apadt Massa előtt.

A három hete Kanadában BMW-vel hatalmasat bukó Kubicát két hete a német Vettel remekül helyettesítette, most mégis a lengyel kapott újra bizalmat. Már az időmérésen is negyedik lett, s ezt a helyét a célban is megőrizte. Mögötte márkatársa, Heidfeld érkezett. Renault-val Fisichella és Hondával Button szerzett még három és egy pontot a 17 befutó közül. Folytatás egy hét múlva a Brit Nagydíjon, míg a francia Magny-Cours talán örökre elbúcsúzott a Formula 1-től.

Szóljon hozzá!