ZETApress

hírportál

Nindzsák Budapesten

Nemzetközi nindzsa-találkozónak ad otthont Budapest péntektől vasárnapig. A rendezvény helyszíne a Butokugan, Európa legnagyobb harcművészeti központja lesz. A Bujinkan Ginrei Dojo szervezésében tartandó nemzetközi találkozó ? úgynevezett Tai-Kai ? egy háromnapos harcművészeti szeminárium, amelyre a világ több országából, többek között Ausztriából, Romániából, Szlovákiából, Nagy-Britanniából, Ukrajnából és Oroszországból érkeznek résztvevők.

A Tai-Kai vezető oktatója az ausztrál Shihan Darren Horvath, aki a Bujinkan ninjutsu nagymesterének, Masaaki Hatsumi doktornak személyes tanítványa. Darren Horvath a Bujinkan központjának számító nodai (Japán) Honbu dojoban edz és 37 éves létére elérte a ninjutsuban adható legmagasabb fokozatot, a 15 dant. Darren Horvath Japánban és Ausztráliában él és szerte a világon segíti a ninjutsu dojok működését. Vallja, hogy a ninjutsu és a budo elvei általában átültethetők a mindennapokba segítvén az embert a teljesebb és sikeresebb élet megvalósításában. Darren Horvath sikeres üzletember, akit a tavalyi évben Dél-Ausztrália tiszteletbeli nagykövetévé neveztek ki.

Tiszteletbeli Ausztrál nagykövet oktat Magyarországon

A nindzsa találkozót szervező Bujinkan Ginrei Dojo Budapest egyik legrégebbi ninjutsu iskolája. Az iskola vezetője a hét danos amerikai David Jesse Holt, aki a főváros legmagasabb rangú ninjutsu oktatója és a Magyarországi Harci Művészetek Össz-szövetségén belül a ninjutsu magyarországi oktatásáért felelős vezető.

Nagyon fontos számomra, hogy tanítványaim a lehető legmagasabb szintű oktatásban részesüljenek, ezért nemcsak én utazom rendszeresen Japánba, hanem lehetőséget teremtek arra, hogy nemzetközi hírű oktatók látogassanak el hozzánk. Darren Horváth egy kiemelkedő képességű nindzsa, aki komoly nemzetközi hírnévre tett szert, mint a nagymester egyik legközelebbi tanítványa; megtiszteltetés, hogy a tavalyi évhez hasonlóan fogadhatjuk őt a dojo-ban. A Tai Kai-on nemcsak olyanok vehetnek részt, akik évek óta foglakoznak ezzel a harcművészettel, szeretettel várjuk a kezdők és az érdeklődők jelentkezését is, mondta el a rendezvény kapcsán David Jesse Holt.

A ninjutsu, a világ egyik legrégebbi harcművészete, Japánból származik. Egy nemrégiben készített kutatás eredménye szerint a ninjutsu az egyetlen harcművészeti stílus, amelyben egyensúlyban van az összes harcművészeti képesség: az erő, a gyorsaság és az időzítés, írta meg a National Geographic tavaly decemberben. A kilenc ryuból ? hat nindzsa és három szamuráj iskolából ? álló Bujinkan ninjutsunak az elmúlt évszázadok alatt 34 nagymestere volt, a jelenlegi nagymester a 70 éves Masaaki Hatsumi doktor. További információk a honlapjukon megtalálhatók.

Szóljon hozzá!