ZETApress

hírportál

Érdemkereszt Vancouverért

Kitüntették a téli olimpia legeredményesebb magyar sportolóit. Tegnap Varga Zoltán, az ügyvezető kormány önkormányzati minisztere, Jauernik István államtitkár és Simóka Bea sport-szakállamtitkár köszöntötte az idei vancouveri Téli Olimpiai Játékokon legeredményesebben szerepelt magyar versenyzőket, valamint az őket felkészítő szakembereket.

A hamarosan leköszönő sportért is felelős tárcavezető köszöntőjében méltatta a kispályás gyorskorcsolyázókat, s kiemelte: ? a ma sportolóinak igenis számolniuk kell a nehézségekkel. De önök fiatalok, erősek, ügyesek, hiszem, hogy megtalálják majd helyüket a sportéletben, s majd az életben is. Olykor ?őrült módon? fel kell gyorsítani, máskor meg taktikázni, netán még egy kis lökdösődés is belefér a kanyarban, de aztán majd egyenesbe jönnek! Irigylem a tempójukat, száguldjanak tovább!

Varga Zoltán beszédében elmondta, hogy egyik utolsó intézkedésével sikerült újabb 70 millió forinthoz juttatni a magyar sportot. A hét kitüntetett közül Huszár Erika a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjét kapta, míg Darázs Rózsa, Heidum Bernadett, Keszler Andrea, Bánhidi Ákos, Belovai József és Telegdi Attila László Bronz Érdemkeresztet kapott.

Szóljon hozzá!