ZETApress

hírportál

Négy közé vágyik a Vasút!

A legutóbbi bajnokságban 5. helyen végzett a BVSC-Zugló férfi vízilabdacsapata. Elégedett ezzel? – kérdezte délután Takács Gábor Kemény Kristóf vezetőedzőt a Laky Károly Uszodában.

K.K: Igen, egy helyet előre léptünk a 2021/22-es idényhez képest. Ráadásul 5. helyünknek köszönhetően indulhatunk az Európa Kupában.

Önöknél évek óta kizárólag magyar játékosok szerepelnek. Miért?

K.K: Természetesen nem zárkózunk el külföldi játékosok szerződtetésétől, azonban alapvetően magyar játékosoknak szeretnénk lehetőséget adni. Örömmel mondom, hogy a néhány hete U20-as vébét nyert válogatottunkból hárman képviselték klubunkat: Mészáros Mátyás, Gyapjas Viktor és Tátrai Dávid.

Hétvégén a KSI, az Eger és a Szeged ellen játszanak a Magyar Kupa csoportkörében.

K.K: Mindenképpen az 1. helyen akarunk végezni a kvartettben, a meccseket Egerben rendezik. Azért is hasznos lesz ez a hétvége, mert felmérhetjük, hogy hol tartunk a felkészülésben.

A bajnokságban mi a céljuk?

K.K: A Fradi kiemelkedik a mezőnyből, a Vasas is megerősödött. Az OSC, a Honvéd, a Szolnok és mi nagyjából egyforma játékerőt képviselünk. Négy közé akarunk jutni, de az érem sem elérhetetlen.

Édesapja, Kemény Dénes irányításával 2003-ban világbajnok volt férfi válogatottunk és megnyert három olimpiát 2000-ben, 2004-ben és 2008-ban. Hogyan értékelték a fukoakai vb-aranyat?

K.K: Több egyforma képességű együttes közül talán a mieink akarták legjobban a sikert.

Szóljon hozzá!