ZETApress

hírportál

Célunk a BL-főtábla

Az elmúlt négy idényben kivétel nélkül valamelyik európai kupasorozat főtábláján szereplő Fradi focicsapata holnap 20:45-től a Feröer-szigeteken, a KÍ Klaksvík vendégeként rajtol a BL-selejtezőben. Az egymás után öt magyar bajnoki címet nyerő klubunknak elsődleges célja a csoportkörbe jutás a legrangosabb kontinentális sorozatban.

Focistáink a legutóbbi négy szezonban háromszor az Európa-liga főtábláján, 2020/21-ben pedig a BL-csoportkörben szerepeltek, sőt az előző idényben egészen a nyolcad-döntőig jutottunk az EL-ben, ahol aztán a Bayer Leverkusen a március 09-ei oda- és a 16-ai népstadioni visszavágón 4:0-s összgólaránnyal búcsúztatott.

A zöld-fehéreknek a mostani BL-kiírásban négy párharcot kell megnyerniük ahhoz, hogy a főtáblára kerüljenek, ezekből az első papíron könnyű győzelemnek ígérkezik. A feröeri Klaksvík egy félprofi együttes, a csapat játékosai a sport mellett dolgoznak, így elvben nem jelenthet gondot a legyőzésük. Együttesünk tegnap már megérkezett a helyszínre, ahol kellemes 16 fokos hőmérséklet várta őket.

Az 1904-ben alapított Klaksvík hússzoros feröeri bajnok, a nemzetközi porondon pedig a 2020/21-es idényben jutott a legtovább, ahol az EL-főtábláért játszhatott, de alulmaradt az ír Dundalkkel szemben. A feröeriek eddig kétszer találkoztak magyar csapattal európai kupasorozatban, mindkét alkalommal a Fradi ősi riválisával, az Újpesttel. A lila-fehérek 1997-ben kettős győzelemmel búcsúztatták a Klaksvíkot az UEFA Kupa első selejtezőkörében, majd 2002-ben az idegenbeli 2:2-s döntetlen után hazai pályán 1:0-ra verték és újfent kiejtették ellenfelüket.

Ha a Fradi sikerrel veszi az 1. selejtezőkörös párharcot, akkor a 2. fordulóban a svéd BK Häcken vagy a walesi New Saints FC együttesével találkozik. Ott már itthon kezdünk és a visszavágót játsszuk idegenben. A Klaksvík elleni párharc odavágóját holnap 20:45-kor kezdik, melyet az M4 Sport élőben közvetít. A visszavágó 19-én szerdán 18 órakor kezdődik az Üllő úton, s ha továbbjutunk, akkor a 2. körben július 25-én vagy 26-án itthon, a visszavágón pedig egy héttel később idegenben játszunk.

Szóljon hozzá!