ZETApress

hírportál

Hankook az UEL-lel

A Hankook az UEFA Európa Liga hivatalos partnereként 200 munkatársát vitte el a tegnap esti népstadioni Sevilla-AS Róma UEL-döntőre – tudatták sajtósaik

A Hankook Tire Magyarország Kft. az UEL hivatalos partnereként 200 jegyet vásárolt az UEFA Európa Liga Döntő Budapest 2023 rendezvényre, amelyeket dolgozói között osztott szét. A vállalat további 30 belépőt adományozott jótékony célokra, hogy fiatal sportolókat inspiráljon.

Felejthetetlen élményben részesítette azon szerencsés munkatársait a Hankook Tire Magyarország Kft., akik részt vehettek az UEFA Európa Liga döntőjén. A dolgozóknak több módon nyílt lehetőségük arra, hogy jegyhez jussanak, például a vállalaton belüli különböző sportversenyeken (labdarúgás, asztalitenisz, kosárlabda, darts) való eredményes szerepléssel vagy sorsolás útján.

Az UEFA Európa Ligához kapcsolódóan a vállalat több programot is szervezett a dolgozói számára. Ezek egyik fénypontja volt a győztesnek járó trófea kiállítása a vállalat Rácalmáson található gyárában, valamint Gera Zoltán 97-szeres válogatott labdarúgó, az UEFA Európa Liga Döntő Budapest 2023 nagykövetének látogatása a gyárban.

Vállalatunk 2012 óta az UEFA Európa Liga hivatalos partnere, és mivel idén Budapest adott otthont a sorozat döntőjének, nagy örömmel vettünk részt az esemény előkészületeiben, és szerettük volna megosztani az élményt a dolgozóinkkal és a fiatal tehetségekkel is – mondta Roy Katalin, a Hankook Tire Magyarország Kft. kommunikációs vezetője.

A kupasorozat hivatalos partnereként a Hankooknak lehetősége volt 30 szponzori jegyet is vásárolni, és jótékony célokra felhasználni. Ezeket a belépőket a Dunaújváros PASE és a Rácalmás Sportegyesület labdarúgó klubok utánpótláskorú játékosainak adományozták, ezzel életre szóló emléket szerezve a fiatal sportolóknak.

A mérkőzésen néhány szurkolónak további oka volt az örömre, hiszen az sorozat döntőjének játékvezetőit kísérő gyerekek szintén a Hankook dolgozóinak gyermekei közül kerültek ki. A büszke szülők így szemtanúi lehettek annak, hogy csemetéik világklasszis játékosokkal osztják meg a pályát.

A Hankook prioritásként kezeli dolgozói elégedettségét, és örömmel ragadta meg a lehetőséget, hogy az UEFA Európa Liga hivatalos partnereként dolgozóival is megossza a kivételes esemény izgalmait. Azok a szerencsések, akik részt vehettek a döntőn, amely – mint reggel megírtuk -, 1:1 (0:1, 1:1, 1:1)  után végül tizenegyesekkel (4:1) dőlt el a Sevilla javára, egészen biztosan emlékezni fognak a mérkőzés adrenalindús óráira, és arra, hogy milyen kivételes érzés volt 67.476 nézővel együtt osztozni a szurkolás örömében.

A Hankook Tire vállalatról

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-k, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (pályaversenyekhez/utcai versenyekhez/ralikhoz). A Hankook Tire több mint 160 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 20.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, technológiai kiválósága és az általuk nyújtott vezetési élmény tekintetében egyaránt. Ennek érdekében a Hankook folyamatosan invesztál öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártóegységébe. A Hannoveri Technológiai Központban kifejezetten az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, beleértve a szigorú elvárásokat támasztó európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsait is.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A gyártó további fióktelepeket működtet több európai országban, és a termékeit regionális forgalmazókon keresztül értékesíti más helyi piacokon. 2023-tól a Hankook a FIA ABB Formula E világbajnokság 3. generációjának technikai partnere és kizárólagos gumiabroncs-beszállítója. A vállalat globális bevételének mintegy 34 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban értékesített termékek adják. A Hankook Tire 2016 óta szerepel a világszinten elismert Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (DJSI World).

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg közel 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-k és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be, ezzel a magyar gyár elérte maximális gyártókapacitását, ami akár évi 19 millió legyártott abroncsot is jelenthet. A rácalmási üzemben készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és magas igényeinek is. A telephely 2022-ben újabb raktárral bővült, amely két csarnoképületből áll, és nagy mennyiségű alapanyag és késztermék tárolását teszi lehetővé, gyorsabbá és hatékonyabbá téve ezzel a logisztikai folyamatokat.

A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az IATF 16949:2016. autóipari minőségirányítási, ISO 22301 üzletmenet-folytonossági és ISO 45001:2018. munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági tanúsítványokkal. A Járműipar autóipari szakmai magazin, valamint az Autószektor autós portál az Autós Nagykoalíció közreműködésével 2022-ben az ?Év beszállítójának? választotta a magyarországi abroncsgyárat.

Szóljon hozzá!