ZETApress

hírportál

Tereprallye Kapuváron

Kapuváron megkezdődött a Rábaköz Kupa tereprali verseny, melyen részt vesz Talmácsi Gábor és Stefano Favaro is. Talma és Stefano a Right Guard meghívására csatlakozva a Szalay Dakar Teamhez veszi fel a küzdelmet az OB mezőnyével ? tudatta a Faster Management.

A magyar motorversenyző egy 3200 köbcentis tereprallye autóval száguld majd a hétvége során számukra ismeretlen körülmények között. Reggel a versenykiírás szerint a magyar-olasz páros részt vett a gépátvételen és a regisztráción, majd egy technikai meeting következett.

Délután rendezték a rajtceremóniát, Talmácsiék a harminckettes rajtszámot kapták. Stefano egy kicsit izgult a start előtt, Talma nyugodtan ült a volánhoz. A prológon akadt némi technikai nehézsége a Talmácsi ? Favaro duónak, egyszer el is tévedtek, de végül a nyolcadik idővel teljesítették a 4 km-es távot. A II. Rábaköz Kupa-prológ eredménye: 1. Korda ? Tóth 2?54, 2. Fazekas ? Maurer 2?58, 3. Porizek ? Uleha 3?05? 8. TALMÁCSI ? FAVARO 3?34.

A táv alig egy MotoGP környi volt, mégis megizzasztott. Így elsőre nem volt könnyű, főleg úgy, hogy Stefano információiból nem hallottam semmit. Voltak egyéb gondjaink is, de összességében jónak érzem az eredményt. Nincsenek elvárásaink, szeretnénk egy jó versenyt futni ? mondta Talmácsi Gábor.

Az első közös versenyünk ez a rali Gáborral, az elején egy kicsit izgultam és nem dugtam be a kommunikációs kábelt. Talma így is nyolcadikként zárta az etapot, ami remek eredmény. Holnap már nem lesznek hasonló problémák, élvezni szeretnénk az autózást ? vallja Stefano Favaro.

Nagyszerű érzés egy világbajnok motorost, egy rali bajnokot és egy igazi Dakar legendát egy társaságban tudni, nagyon büszke vagyok, hogy én lehetek ennek a csapatnak a vezetője. A mai változatos terepviszonyok megtréfálták a fiúkat, de az igazi verseny holnap kezdődik ? tudatta Németh Ottó, csapatfőnök.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Talmáék csak 12. helyen | ZETApress

Szóljon hozzá!