ZETApress

hírportál

Kubica túlélte a bukást

Hatalmasat bukott a lengyel Kubica a 27-ik körben a Kanadai Nagydíjon. A BMW ripityára tört, négy kerekéből csak egy maradt az autón. Bement a pályára a Safety Car, a versenyzők meg sorra jöttek ki a boxutcába. Senki nem tudott semmit Kubicáról, miközben ő valahogy a pályakórházba került. 12 körrel később tudtuk meg, hogy megúszta lábtöréssel a falhoz csapódást.

Az 51-ik körben a Renault-s Fisichellát és a Ferraris Massát kizárták, mert korábban piros lámpánál hagyták el a boxutcát. Alonsó már korábban letöltött egy tíz másodperces stop and go büntetést, mert ő meg tankolni ment be a lezárt boxutcába. A brit Button viszont Hondájával még el sem tudott a rajtnál. A mezőny tehát szépen fogyott. Trulli például 12 körrel a vége előtt a biztonsági autó mögött törte össze Toyotáját a gumifalnál. Az SC azért volt benn, mert Liuzzi törte össze a Toro Rossót.

A verseny egy és háromnegyed óráig tartott, s a brit Hamilton rajt-célgyőzelmet aratott. Nem csak első futamgyőzelme, de első pole pozíciója is volt a McLaren-Mercedesszel. Csapattársa, Alonsó csak hetedik lett. Ron Dennis most nem szólt bele kettejük csatájába, de ekkora különbségnél ezt nem is tehette volna meg. Állítólag a két héttel ezelőtti Monacói Nagydíjon nem engedte meg Hamiltonnak, hogy veszélyeztesse Alonsó győzelmét.

A dobogóra Heidfeld és Wurz állhatott fel, míg a további pontszerző helyeket Kovaleinen, Raikkonen, Szato és Schumacher szerezte meg. Rajtuk kívül még Webber, Rosberg, Davidson és Barricelló, azaz összesen 12 versenyző ért célba. A vasárnapi Amerikai Nagydíj előtt összetettben Hamilton nyolc ponttal vezet Alonsó előtt, s őket Massa és Raikkonen követi Ferrarival. Értelemcserűen a csapatversenyt is ők vezetik.

Szóljon hozzá!