ZETApress

hírportál

Népstadioni sikerünk

Negyven év után végre győztes rajtot vettünk az Eb-selejtezőnkön: focistáink 65 ezer néző előtt a bolgárok feletti könnyed 3:0-s sikerrel kezdték tegnap este a G-csoport selejtezősorozatát a Népstadionban. Az előzmények idekattintva olvashatók.

Marco Rossi együttese már a 7. percben vezetést szerzett Vécsei Bálint góljával, az előnyt a 26. percben Szoboszlai Dominik csapatkapitány duplázta meg szabadrúgásból, míg a 40. percben Ádám Martin jószerivel eldöntötte az összecsapást. A II. félidőben nem esett gól. Az 58 éves olasz mester az 59. perben Varga Barnabás személyében újoncot is avatott. Napra pontosan 40 év után kezdtük ismét győzelemmel az Eb-selejtezőnket, idehaza pedig 48 év után vertük meg újra Bulgáriát.

A G-csoport másik meccsén Montenegró-Szerbia 0:2 (0:0) lett, míg a szabadnapos Litvánia 0:0-t játszott a B-csoportos Görögországban. A tabellán 1. Szerbia 6, 2-3. Magyarország és Montenegró 3-3, 4-5. Litvánia és Bulgária 0-0 ponttal. Nemzeti együttesünk a június 17-ei 3. fordulóban Montenegró vendége lesz, a litvánok Bulgáriát fogadják, míg az élen álló szerbek szabadok lesznek.

Szóljon hozzá!