ZETApress

hírportál

Júliusban pályateszt

Pozitív visszajelzésben részesült az augusztus 19-27-ei budapesti atlétikai vb Szervezőbizottsága, miután tájékoztatót adott a nemzetközi atlétikai szövetség legfőbb döntéshozó testületének.

Németh Balázs, a Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója és Gyulai Márton sportszakmai vezérigazgató-helyettes a vadonatúj Nemzeti Atlétikai Központból jelentkezett be a WA tanácsülésére, és minden fontos részletre kiterjedő beszámolót tartott. Elmondták, hogy a stadion a terveknek megfelelő készültségi fokozatban van, március 31-én péntekre elkészül az épület, május közepére a versenypálya és júliusban már az első tesztversenyt is megtarthatják.

A szervezők beszámoltak azokról az egyedi, világversenyeken még ki nem próbált ötletekről is, amelyekkel igyekeznek az egész országot megszólítani a vb legfontosabb üzeneteivel. Az idei lesz az első olyan atlétikai világbajnokság, amelyre kedvezménnyel vehet jegyeket bárki, aki sportol, és ezt nagyon egyszerű módon igazolni is tudja a vb szurkolói klubjának honlapján. – Megmozgatjuk az országot, ez az elsődleges küldetésünk a világbajnokság segítségével. Igyekszünk elérni mindenkit, mert hiszünk abban, hogy aki élőben látja versenyezni az atlétika szuperhőseit, annak megváltozhat az élete és sokkal nagyobb szerephez juthat benne a sport és az egészség – mondta Németh Balázs.

Jon Ridgeon közölte, örömmel fogadták a pozitív jelentést a szervezőktől, és velük együtt arra törekednek, hogy a budapesti legyen minden idők legjobb atlétikai világbajnoksága. – Nagyon örülünk annak, hogy a szervezőbizottság az eseményt arra használja fel, hogy magyarok ezreit ösztönözze a sportolásra, és üdvözöljük azt a célt, hogy a bajnokság igazán emlékezetes élményt nyújtson minden nézőnek a helyszínen – mondta a WA vezérigazgatója.

A budapesti vb augusztus 19-én kezdődik és augusztus 27-ig tart. Központi helyszíne a Nemzeti Atlétikai Központ, a maratoni és a gyalogló versenyek rajtja és célja a Hősök terén lesz, az útvonal az Andrássy úton, majd a budapesti történelmi belvároson halad át. A 13. Gyulai István Memorial tervezett időpontja július 18-a kedd. Az egykori Népstadion 2016-os lebontása óta a GYIM-t nyaranta Székesfehérváron rendezték.

Szóljon hozzá!