ZETApress

hírportál

Tatabányai média-szerda

Már csak két nap a Davis-kupa világdöntőjének tatabányai selejtezőjéig, így ma délután elérkezett a sorsolás előtti kötelező sajtótájékoztatók ideje: először a magyaroké, utánunk a franciáké a mérkőzés helyszínén, a Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnok Konferenciatermében.

Udvarias házigazdaként a mieink közül az egész válogatott keret megjelent Nagy Zoltán szövetségi kapitány oldalán, az ellenfél viszont erre még csak a szakvezetőjét, Sébastien Grosjeant küldte el. Vele is volt miről beszélgetni, elvégre személyében egy olyan ex-játékost köszönthettünk, aki legyőzte a sportág jelenlegi koronázatlan királyát, a szerb Novak Djokovicsot 2005-ben Wimbledonban.

Amikor Siklós Erik ceremóniamester bemutatta az asztalnál ülőket, már 25-en foglaltak helyet velük szemközt a helyi, az országos és a francia médiából. Elsőként Piros Zsombor kapott szót, aki bizakodó hangulatban volt, és külön kiemelte, milyen jó, hogy immár velük van a balkezes Madarász Gergely, mert vele tudják imitálni az ellenfél balkezes kiválóságai: Adrian Mannarino és Ugo Humbert szerváit.

A gallok balkezeseire Valkusz Máté is tett utalást, egészen pontosan úgy fogalmazott, hogy nagy kérdés, bevetik-e a balos nagyágyúikat vagy sem? Külön kitért arra is, amiről az előtte szóló is beszélt: nagyon jól mennek az edzések.

Fucsovics Márton kapott szót, a legtöbben rávártak a sajtómunkások közül. – Úgy érzem, abszolút nincs teher rajtam, nagyon sok Davis-kupameccset lejátszottam már, van rutinom benne. Ezen a mérkőzésen szerintem nem is mi vagyunk az esélyesek, rajtunk nem lesz nyomás, viszont nagyon egyben van a csapat. Jó érzés, hogy ilyen körülmények között tudunk játszani, emlékszem, hogy honnan indultunk, a 3. csoportban játszottunk. Remélem, hogy megnyerjük a találkozót, és bejutunk a döntőbe! – mondta nagy plénum előtt, majd szinte mindenkivel elbeszélgetett külön is, mert természetesen rá volt a legnagyobb a kereslet. Marci becsülettel állta a kérdéseket, ahogy utána Marozsán Fábián és Madarász Gergely is. – Nagyjából már megvan a fejemben, ki fog játszani pénteken és szombaton, a játékosok holnap délelőtt fogják megtudni. Remélem, mindenki egészséges lesz, és ez nem fogja befolyásolni a döntést! – világított végezetül egy fontos dologra Nagy Zoltán kapitány.

Rövid szünet után érkezett Sébastien Grosjean, ő is nagyon dicsérte a körülményeket, nagyon elégedett mindennel. Külön kiemelte a csarnok színvonalát és a pálya korrektségét. Ezt úgy értette, hogy szerinte olyan a borítás, ami nem jelent előnyt senkinek, egyforma esélyeket biztosít mindenkinek. Mindig is tudta, hogy öt játékossal jön hozzánk, azért várt ki viszonylag sokáig a négyes keret bővítésével, mert szerette volna látni jelöltjei formáját az Australian Openen, és utána dönteni. Így esett a választása a hétfőn bejelentett Ugo Humbert-re, de nagyon sok olyan játékosuk van, aki megérdemelte volna, hogy itt legyen! Tény, hiszen 9 franciát találni a jelenlegi Top100-ban és húszat a Top200-ban a világranglistán.

Szóljon hozzá!