ZETApress

hírportál

Talma 9. lett Jerezben

A szezon második versenyét Jerezben rendezték. Igazi motoros időben, száraz napsütésben harcolhatott a mezőny a világbajnoki pontokért. Talmácsi Gábor a bemelegítő edzés után masszázsra ment, majd megebédelt, közben megnézte a 125cc versenyét ? tudatta a Faster Management.

Ezt követően lenyújtotta izmait, és már indult is a boxba. A rajtrácson semmi másra nem kellett figyelni, csak a versenyre összpontosíthatott. Talma jól is rajtolt, a vezető hármas tagjaként volt túl a rizikós első két kanyaron. A második körben aztán az élen lévők ütköztek, Talmácsi gyönyörűen húzott el mellettük, de az esés helyszínén tömeges bukás alakult ki és leintették a versenyt.

A Moto2 viadalt huszonhatról tizenhét körösre csökkentették és néhány perc után újraindították a nagydíjat az eredeti rajtsorrend szerint. Talma ezt a rajtot már nem kapta el olyan jól, nem tudott előrébb jönni, sokáig a hetedik helyen motorozott. A magyar versenyző összeszorított fogakkal felküzdötte magát az élbolyra, de ott már nem tudott előzni.

A végére az elhasználódott gumikkal a motor eleje erősen pattogni kezdett, így végül a kilencedik helyen ért célba. Talma tizennégy pontjával kilencedik helyen áll a világbajnoki összetettben. A Fimmco Speed Up olasz motorosa, Andrea Iannone egy ütközést követően kiesett a versenyből. A Spanyol Nagydíjat Elias nyerte, Tomizawa és Luthi előtt. A jerezi Bwin Spanyol Nagydíj végeredménye: 1. Toni ELIAS, 2. Shoya TOMIZAWA, 3. Thomas LUTHI, 4. Yuki TAKAHASHI, 5. Simone CORSI? 9. TALMÁCSI Gábor.

Az első rajtnál minden szerencsésen alakult a számomra, jól jöttem el az elején és az esésből is kimaradtam. Aztán a második rajt már nem volt olyan jó, de fel tudtam jönni az elsőkre, de képtelen voltam előzni, a féktávokon rendre alul maradtam. A verseny vége felé már nagyon pattogott a motor eleje és arra kellett koncentrálnom, hogy ne csússzak el. Folytatjuk a megkezdett munkát, a soron következő Francia Nagydíjon megpróbálunk előrébb lépni ? bizakodott Talmácsi Gábor.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Talma 11. Le Mans-ban | ZETApress

Szóljon hozzá!