ZETApress

hírportál

Triatlon a sivatagban

A fiatalok az öregek nyomában voltak nemcsak a rajtnál, a célban is. Az XTERRA West Bajnokságon ismét Conrad Stoltz győzött a férfiak között, ezzel újabb fityiszt mutatva a sportkritikusoknak és a versenyzőknek.

A forró és száraz napon nemcsak a versenyzők, de a nézők is komoly megpróbáltatásoknak voltak kitéve Las Vegasban.A nők versenyét szoros küzdelemben Shonny Vanlandingham nyerte ? tudatta a Terepsport.hu Fotók: XTERRA.

A dél-afrikai versenyző sorozatban negyedik alkalommal nyeri meg a nyugati bajnokságot, ezzel komoly leckét adva a fiatalabb korosztálynak. Igaz a verseny hihetetlenül szoros volt, az ezüstérmes Josiah Middaugh a futáson hatalmas lendülettel haladt egyre közelebb a vezető Stoltzhoz, de a kerékpáros szakaszon megszerzett előnyt ? közel 3 perc ? nem tudta behozni. Az amerikai versenyzőnek ez a helyezés nagyszerű jelzés a tavaly őszi műtétje óta elvégzett edzésekkel kapcsolatban. Több versenyző is az időjárást tette ?felelőssé? Stoltz győzelmében ? az afrikai éghajlathoz szokott versenyző valóban előnyt élvezett a pályán.

A női győztes Vanlandigngham is nagyszerű kerékpározással szerzett előnyt a győzelemhez ? úszás után még 5 perc hátrányban volt az élbollyal szemben. Szerencséjére a montis múlt mellett egyre komolyabb terepfutó eredményei is vannak, így az előny megtartása nem is volt számára igazán nehéz. McQuaid a sportág háromszoros világbajnoka is megemlítette az időjárást ? kanadai lévén nem is igazán érezte elemében magát. A versenyen 12 országból közel 300 versenyző indult és teljesítette az 1500 m úszást, 26 km MTB-t és a 9 km futást.

Szóljon hozzá!