ZETApress

hírportál

Alonsó átvette a vezetést

A McLaren-Mercedeses Fernandó Alonsó rajt-cél győzelmet aratott tegnap déluán a Monacó Nagydíjon. Csapattársa, a mellőle induló L. Hamilton második lett, míg a mögüle induló Ferraris Felipe Massa harmadikként állhatott fel a képzeletbeli dobogóra. Csak ő nem került körhátrányba a két versenyző mögött.

S hogy miért képzeletbelire? Mert a Formula 1-es versenypályák közül egyedül itt nincsen ilyen. Másban is egyedi még a Monte-carlói verseny. Nem csak abban, hogy egy város közepén futják, hanem abban is, hogy az első napi szabadedzéseket péntek helyett csütörtökön futják, s a péntek itt mindig szabadnap. Néhány éve ez a péntek 13-ra esett, s egy ?szemfüles? tudósító rögvest meg is írta, hogy babonából edzettek akkor csütörtökön. Biztosan örült a felfedezésnek, pedig csak a hozzá nem értését bizonyította a hírrel.

Pontot szerzett még Fisichella Renault-val, Kubica és Heifeld BMW-Sauberrel, Wurz Williams-Toyotával és Raikkonen a Ferrarival. Négy futam után a két McLarenes áll holtversenyben az élen, s a csapatversenyt is ők vezetik. Harmadik Massa, negyedik Raikkonen, ötödik Heidfeld. Csapatban a Mercedest a Ferrari, a BMW és a Renault követi. Folytatás két hét múlva Montrealban, a Kanada Nagydíjon.

Szóljon hozzá!