ZETApress

hírportál

Nyerésre gyúrnak a szerbek

Milos Milojevic vezetőedző domináns és kezdeményező játékot vár a Crvena zvezdától holnap este a Fradi elleni labdarúgó Európa-liga H-csoportmeccs 3. fordulójában – derült ki a híradásokból. A 2. fordulói szeptember 15-ei monacói sikerről idekattintva olvashatunk.

Minden esetben a győzelem a cél, mi akarjuk diktálni a tempót. 70%-ban a saját játékunkra koncentrálunk és csak 30%-ban akarunk a Ferencvárossal foglalkozni – jelentette ki a délutáni sajtótájékoztatón a tréner hozzátéve, hogy a klubnál minden meccs fontos, de a csütörtöki kiemelkedően az, mivel a továbbjutást alapjaiban befolyásolja. – Van még 4 meccs és 12 pont, amit meg lehet szerezni, így megfordíthatjuk a csoportállást és az első lépést ehhez a Ferencváros ellen holnap tehetjük meg! – reménykedett.

Az elbukott BL-selejtező után nyár végén kinevezett Milojevic arról is beszámolt, hogy a védő Nemanja Milunovic valószínűleg bevethető lesz. Szerinte a kéthetes válogatott szünetben pszichésen kipihenték magukat a játékosok az őszi menetelés után, már akinek nem kellett a saját nemzeti együttesében szerepelnie. Összességében elégedetten értékelte negyvennapos tevékenységét, mert a játékosok elfogadták a filozófiáját, a csapaton pedig érzi a fejlődést. – Nem volt meglepetés számomra a Ferencváros eddigi szereplése, mert nagy és minőségi kerete van, sok gyors játékossal. Sztanyiszlav Csercseszov pedig nemcsak jó, de rendkívül tapasztalt edző is – dicsérte a magyar bajnokot Milojevic, aki külön kiemelte a zöld-fehérek két támadóját: Tokmac Nguent és Adama Traorét.

A hangulat nagyon pozitív az öltözőben, mert a csapat kipihente magát a válogatott szünetben, ezt az időt jól sikerült felhasználni a felkészülésre. Nem gondoltam, hogy pont nélkül fogunk állni, ezért a csütörtöki összecsapás az egyik legfontosabb lesz, mert most kiderül, milyen csapat is a Crvena zvezda – fogalmazott Mirko Ivanic megígérve, a belgrádiak azzal a mentalitással lépnek pályára, hogy csak a győzelem elfogadható. A hétvégén két gólt szerzett középpályás szerint nemcsak ő, hanem az egész csapat jól futballozott a Mladost ellen 4:0-ra megnyert bajnokin, de felhívta arra a figyelmet, hogy Európa-liga teljesen más szint, mint a szerb bajnokság.

Nem szállhatunk el magunktól!

Sztanyiszlav Csercseszov, a Fradi-focisták vezetőedzője szerint két lábbal a földön kell maradniuk a Crvena zvezda elleni Európa-liga csoportmeccs előtt. – A riválisunk évről évre a BL-ben vagy a közelében van, ennek megfelelően nehéz mérkőzésre számítok. Mivel a Crvena zvezda utolsó a csoportban, nyilván irányítani és nyerni akar, kiváltképpen otthon, mi ennek megfelelően készültünk taktikailag – mondta a szerb bajnokról az esti sajtótájékoztatón az orosz tréner. Örülne, ha telt ház lenne, mert ezeket a meccseket szereti, illetve tudja, hogy 1975-ben ugyanitt 110 ezer néző előtt jutott tovább a Fradi a KEK elődöntőjéből.

Csercseszov arról is szólt, hogy semmi mentális felkészítésre nem volt szükség a vasárnapi kecskeméti 2:0-s bajnoki vereséget követően, mivel egyrészt nem szeret a múltról beszélni, másrészt rögtön a találkozó után már a mostani összecsapásra koncentráltak. – Nem volt szerencsénk Kecskeméten, a pályát a meccs előtt és után sem említettem kifogásként, mindenki látta milyen állapotban volt, de ez már történelem. Magunk mögött kell hagynunk! – jelentette ki a szakember. Arról is beszámolt, hogy csak a bosnyák Adnan Kovacevicre nem számíthat, mert a válogatottban megsérült. – Lépésről lépésre kell haladni, most is mindkét csapat mindhárom pont megszerzésére hajt majd, mint mindig. A kecskeméti vereség oka az is lehet, hogy egyes játékosok már erre a belgrádi mérkőzésre gondoltak, éppen ezért sosem szabad előre tekinteni! – mondta Csercseszov, de nem kívánt számolgatásba és olyan távlati jóslatokba bocsátkozni, hogy meddig juthat az együttese, mert nem szereti a matekot és a futballban bármi megtörténhet!

Nem változtatott semmit a vasárnapi vereség, talán csak jobban ki leszünk élezve. Nagy meccsre számítok. Jól állunk a csoportban, ha a tabellára nézünk, talán mi vagyunk az esélyesek, de ez nem számít, mert ez a meccs is 0:0-ról indul – mondta Mats Knoester, aki szintén abban reménykedik, hogy telt ház lesz, mert játékosként az ilyen nagy meccseket tartja felemelőnek. A holland védő szerint teljesen természetes, hogy az első két találkozó megnyerése után többre vágyik az ember, mert elérhetővé vált a cél. Ugyanakkor hangsúlyozta, nem ijeszti meg őket, hogy hirtelen van veszítenivalójuk a Trabzonspor és Monaco legyőzése után. A Crvena zvezda elleni EL-mérkőzés holnap 18:45-kor kezdődik a belgrádi Rajko Mitic Stadionban, az eddig 100%-os magyar bajnok már döntetlennel a csoport élén maradna, míg győzelemmel akár a tavaszi folytatása is biztossá válhat. A meccset az M4 Sporton élőben láthatjuk.

Lecsúszott az élről az NB II-ben az MTK

Ma délután a Merkantil Bank Liga 10. fordulójában a vasárnap még éllovas MTK újra kikapott és visszacsúszott a 2. helyre. Eredmények: Csákvár-Szentlőrinc 2:1 (0:1), Mosonmagyaróvár-Budafok 0:1 (0:0), Nyíregyháza-MTK 2:0 (1:0), Soroksár-Ajka 2:0 (2:0), Győri ETO-Gyirmót 0:2 (0:0), Siófok-Pécsi MFC 0:0, DVTK-Dorog 2:1 (1:1), Haladás-Kazincbarcika 1:0 (1:0), Kozármisleny-Békéscsaba 1:0 (0:0), Tiszakécske-Szeged 0:1 (0:1). A tabellán 1. Pécs 20, 2-3. MTK, Gyirmót 19-19, 4-5. DVTK, Szeged 18-18, 6-7. Soroksár, Kazincbarcika 16-16, 8-11. Győri ETO, Tiszakécske, Ajka, Nyíregyháza 14-14, 12-13. Csákvár, Szentlőrinc 13-13, 14-15. Siófok, Haladás 12-12, 16-17. Budafok, Kozármisleny 10-10, 18. Békéscsaba 9, 19. Mosonmagyaróvár 8, 20. Dorog 6 pont.

Szóljon hozzá!