ZETApress

hírportál

Hétvégi regatta

Rasovszky Kristóf otthagyja a vizet: Gyurta Danival együtt lapátol a Dunai Regattán – tudatták sajtósaik.

Idén először olimpikonok és világbajnokok is részt vesznek a hétvégén rajtoló Dunai Regattán. A sárkányhajó legénységét Gyulay Zsolt, Gyurta Dániel, Rasovszky Kristóf, Olasz Anna Gréta, Szabó Gabriella, Tótka Sándor és Karakas Hedvig erősíti. Az úgynevezett All Stars csapat az atlétikai világbajnokság lebonyolításáért felelős Németh Balázzsal lesz teljes. A jelszó: Vedd fel a ritmust! A kérdés: legyőzik-e a bajnokok az egyetemistákat?

Szombaton rajtol a Dunai Regatta evezős és sárkányhajós fesztivál, ahol a legnagyobb egyetemek hallgatói és csapatai szállnak vízre a győzelemért a Duna leglátványosabb Budapesti szakaszán. Az összecsapásoknak hagyománya van Magyarországon, de idén először összeállt egy olyan legénység is, amely olimpikonokkal és világbajnokokkal van tele. A vízi sportok élő legendái ráadásul nemcsak a versenyre neveztek be, de győzni is akartak. Az All Stars sárkányhajó tagjai:

Gyulay Zsolt olimpiai és világbajnok kajakozó, a MOB elnöke
Gyurta Dániel olimpiai, háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok úszó, a MOB elnökségének tagja
Rasovszky Kristóf olimpiai ezüstérmes, világbajnok, kétszeres Európa-bajnok nyílt vízi úszó
Olasz Anna Gréta világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes nyílt vízi úszó
Szabó Gabriella háromszoros olimpiai bajnok kajakozó
Tótka Sándor olimpiai, kétszeres világ- és négyszeres Európa-bajnok kajakozó
Karakas Hedvig Európa-bajnok, világbajnoki bronzérmes magyar cselgáncsozó
Németh Balázs, a Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója

Gyurta Dániel részben azért várja a Dunai Regattát, mert így láthatja egykori sporttársait, részben pedig azért, mert szerinte jó látni, hogy a fiatalok egy sporteseményen gyűlnek össze. – A Dunai Regatta tökéletes kezdeményezés, ahol az egyetemi sport, az egészséges rivalizálás és az ehhez kötődő zenei programok jól megférnek egymás mellett, de mégis a mozgás van a középpontban – fogalmazott az olimpiai, háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok úszó. A MOB elnökségi tagja jó barátságot ápol Rasovszky Kristóffal és bár mindketten szenvedélyesen szeretnek úszni, Gyurta Dániel szerint együtt gyorsabbak lesznek a sárkányhajóban, mint a vízben.

Jövőre megnézzük! – reagált az olimpiai ezüstérmes, világbajnok, kétszeres Európa-bajnok nyílt vízi úszó, aki a sportversenyeken szövődő barátságok fontosságáról mesélt a Dunai Regatta kapcsán. Rasovszky Kristóf elmondta: Nekünk, úszóknak az olimpiai játékok azért is emlékezetesek, mert ilyenkor tudunk találkozni, megismerkedni a többi, hazánkat képviselő sportolóval. Nem egy barátság szövődött már így más sportágak képviselőivel. A Dunai Regatta ugyanez lehet az ország különböző pontjain tanuló egyetemisták és barátaik számára. Én mindenkit biztatnék, hogy látogasson ki a hétvégi eseményre!

A szurkolókra igazi fesztiválhangulat vár

A kétnapos rendezvény a szurkolókat, a barátok és a családokat is várja. Október 1-jén például élménydobolás, judo bemutató és cheerleader show is lesz a Műegyetem előtt a rakparton. Este Beton.Hofi, Manuel, továbbá Dr Brs & Friends lépnek színpadra: KKevin, Bruno x Spacc és Király Viktor. További infók a weboldalon és a Facebook-oldalon olvashatók.

Az újító második nap Farkasházi Réka és a Tintanyúl koncerttel indul, emellett 10 szakszövetség várja a családokat, akik látványos cross challenge bemutatóval, freestyle focival, indoor cyclinggal, mászófallal, egészségszigettel továbbá csocsó és szörp-pong bajnoksággal készülnek. Az e-sport sátorban digitális kompetenciamérés és VR aktivitások lesznek. A bemutatók között ki is lehet próbálni a különböző sportágakat, a cél, hogy a gyerekek is megtalálják a sportban a saját ritmusukat. Délután Rácz Gergő élőzenei koncertje zárja a kétnapos fesztivált. Gyere, vedd fel a ritmust és légy része a Dunai Regatta-élménynek! A belépés ingyenes!

Szóljon hozzá!