ZETApress

hírportál

Nemzetiből Operába

Ettől az évtől a Magyar Állami Operaház ad otthont az M4 Sport-Az Év Sportolója Gálának, amelyet a következő három évben is az M4 Sport közvetít majd élőben – tudtuk meg délelőtt a Székely Bertalan-teremben.

Ókovács Szilveszter főigazgató bejelentette, hogy az esemény ideköltözik eddigi otthonából, a Nemzeti Színházból. – Én is úgy gondolom, hogy a magyar sportnak a legmagasabb polcon van a helye, az opera pedig az összművészetek háza, ahol minden művészeti ág találkozik, így ennek a gyönyörű épületnek be kell fogadnia a sport mint egy másik művészeti ág, legkiválóbb képviselőit is! – tette hozzá kifejezve reményét, hogy az ország legnagyobb színpada ki tudja majd szolgálni a közönség és a tévéközvetítés igényeit.

Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezérigazgatója bejelentette, hogy a következő három évben is az M4 Sport közvetíti majd élőben az ország legjobb sportolóinak díjazását. Kiemelte, a gála eddig is nagyon nézett eseménye volt a televíziós csatornának. – Örülünk az új helyszínnek, mert az opera a kultúra egyik szentélye – fogalmazott az MTVA vezetője hozzátéve, hogy már most garantált, hogy nehéz lesz dönteniük a sportújságíróknak, mert a magyar sportnak eredményes év volt az idei.

Schmidt Ádám, a HM sportért felelős államtitkára hangsúlyozta: az új helyszín miatt a szervezők számára jó hír, hogy az eddigi nagyjából 600 helyett most már csaknem 1000 vendéget tudnak majd fogadni. – Egy ilyen rendezvény széles körben ismerteti meg honfitársainkkal a hazai sportvilág kiválóságait, az ő eredményeiket, valamint az általuk képviselt értékeket – jelentette ki az államtitkár hozzátéve: az M4 Sport élő közvetítésének köszönhetően a háztartásokba is be tudjuk csempészni a sportot. Ezzel talán egy kicsit elősegítjük annak a célnak az elérését, amelyet az államtitkárságunk megfogalmazott, hogy sportnemzetből sportoló nemzetté váljunk. Fantasztikus volt az idei év a magyar sportban! – mondta.

Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke emlékeztetett arra, hogy az esztendő legjobb sportolóinak megválasztása 1958 óta zajlik megszakítás nélkül, s ehhez mindig kapcsolódott valamilyen ünnepség vagy gála. – Az esemény Nemzeti Színházba költöztetése mérföldkő volt több szempontból is, például azért, mert egybe esett az új nemzeti televíziós sportcsatorna, az M4 Sport indulásával – mondta az MSÚSZ elnöke kiemelve, hogy a Nemzeti Színházban hét díjátadó gálát rendeztek meg, de amikor értesültek róla, hogy az opera házát felújítják, elgondolkodtak az átköltöztetés lehetőségén. – Nekünk mindig szem előtt kell tartanunk, hogy a magyar sport hagyományaihoz, eredményeihez és ambícióihoz méltó körülményeket teremtsünk erre az ünnepségre – fogalmazott hozzátéve, hogy a továbbiakban is szeretnének neves hazai és külföldi vendégeket meghívni a gálára.

Legitimmé teszi a szavazást, hogy évek óta több mint 400 sportújságíró vesz részt az online voksoláson és a Magyar Olimpiai Bizottság Gyulay Zsolt elnök elmondása alapján a következő gálában az eddiginél aktívabb szerepet szeretne vállalni – tette hozzá a MSÚSZ elnöke. Hamarosan bejelentik a kategóriák 10-10 jelöltjét, ezeket a névsorokat az MSÚSZ elnöksége állítja össze, aztán indul a szavazás és nagyjából a gála előtt 10 nappal hozzák majd nyilvánosságra az 1-3. helyezett nevét minden kategóriában. A 2022-es sporteredményeket ünneplő M4 Sport-Az év sportolója gála 2023. január 9-én hétfőn lesz a Magyar Állami Operaházban.

Szóljon hozzá!