ZETApress

hírportál

Küzdősportok Zuglóban

A zuglói Lantos Mihály Sportközpontban ma délelőtt ünnepélyes keretek között megnyitották az MTK Budapest új küzdősportcentrumát. Fotóink Vigh Alex felvételei.

Deutsch Tamás klubelnök köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik részt vettek a létesítmény megalkotásában, úgy annak tervezési, mint a kivitelezési fázisában. A magyar sport jelenében és jövőjében – más sportágakkal egyetemben – nemcsak eredményessége, hanem hazai ismertsége és háttere révén is meghatározó cselgáncs, valamint karate európai színvonalú bázissal gazdagodott.

A két sportágon keresztül azonban a magyar sport egészének fontos ez a létesítmény, a helyszínt illetően elsősorban Zuglónak és a fővárosnak, de valójában az egész országnak – mondta az elnök hozzátéve: bár a közéletet sok vita jellemzi Magyarországon, hasonló sportos ügyekben azonban mégis megvan a kellő összefogás, együttműködés.

Horváth Csaba, Zugló szocialista polgármestere hangsúlyozta: nincs még egy olyan kerülete a fővárosnak, ahol annyi fontos sportlétesítmény lenne, mint a XIV. kerületben, és ez a kínálat most újabb színvonalas sportközponttal gazdagodott a közelmúltban már így is megújított Lantos Mihály Sportközpontban. A kerületvezető szerint a központ kihasználásával a két küzdősport még eredményesebbé válhat, amelynek jótékony hozadéka lehet a fiatalokra, úgy a létszámot, mint az elhivatottságot tekintve.

Mészáros János, a karateszövetség első embere az érintett sportágak képviseletében emlékeztetett: sok hasonlóan színvonalas sportlétesítmény került átadásra Magyarországon az elmúlt években, ebben most kifejezetten két küzdősportág talál otthonra.

Kovács Antal olimpiai és világbajnok paksi judos a sportági szövetség alelnökeként elmondta: nagyon fontos, hogy egy ilyen küzdősportos létesítménynek szellemisége, légköre is legyen, ami meghatározó szerepet tölt be a szakmai munkában, és megítélése szerint a zuglói egy ilyen hely lesz.

A megnyitó beszédeket követően Tóth Krisztián olimpiai bronzérmes judos vezetésével a klub sportolói elfoglalták a háromszintes, 2700 m2-es létesítményt, amely 1,2 milliárd forintból épült. A földszint a judosoké, az emelet a karatésoké az öltözőkkel, szertárral, raktárral és küzdőtérrel. A földszinten található még a közösen használható, több mint 200 m2-es konditerem. A 3. szinten iroda, mosoda és gépészet kapott helyet. Utóbbival kapcsolatban kiemelték, hogy megfelel a modern technológiai elvárásoknak.

Szóljon hozzá!