ZETApress

hírportál

Szalai sikere

Szalai Ádám csodagóljával 1:0-s győzelem Lipcsében: labdarúgó-válogatottunk a németek vendégeként a Nemzetek Ligája A-divízió, 3. csoport 5. fordulói sikerével biztosan az élvonalában marad – láttuk tegnap este az M4 Sporton. A június 14-ei második angol verésről idekattintva olvashatunk.

A Kerkez Milos személyében újoncot avató magyarok Szalai Ádám csapatkapitány csodálatos, sarokkal szerzett góljával kerültek előnybe a 17. percben. A nemzeti csapattól a hétfői magyar-olaszon búcsúzó 34 éves csatár a 85. válogatottságával beérte Puskás Ferencet, 26. gólja a címeres mezben pedig 3 pontot ért. Biztos csoport-elsőséget mégsem jelentett a siker, mert a kvartett másik meccsén a június 07-ei cesenai odavágón minket is elverő Európa-bajnok olaszok is 1:0-ra verték az Eb-ezüstérmes Angliát. Ők hétfőn a németeket fogadják, de sereghajtóként már kiestek.

A lipcsei Red Bull Arénában 39.513 néző előtt a II. félidőben nagy nyomás nehezedett a kapunkra, de a június 11-ei népstadioni odavágóval szemben a németek most nem tudtak kiegyenlíteni. A szlovén Slavko Vincic játékvezető 3 sárga lapot – Kimmich (25.), Rüdiger (90.), illetve Szalai Á. (40.) – is kiosztott. A hétfő esti záróforduló előtt 1. Magyarország 10, 2. Olaszország 8, 3. Németország 6, 4. Anglia 2 pont.

A lipcsei bravúrról mindent elárul, hogy Hansi Flick vezetésével először kaptak ki a németek, akik 9 győzelem és 4 döntetlen után maradtak alul. A mieink hétfőn fejezik be a sorozat csoportkörét. Az utolsó, 6. fordulóban éppen az olaszokat fogadjuk a Népstadionban, ahol már döntetlennel is az 1. helyen végzünk, és bejutunk a sorozat négyes döntőjébe. Vereség esetén másodikok leszünk az olaszok mögött. A hétfő esti fővárosi közlekedésről idekattintva olvashatunk.

Szóljon hozzá!