ZETApress

hírportál

Összeállt a döntő mezőnye

A lovak és lovasaik biztonsága érdekében elmaradt a szeptember 10-én szombatra tervezett 13. Elővágta, a Viharsarki Vágta Sarkadon, amely kisebb változásokat hozott a döntő forgatókönyvében is – tudatta Jakab-Sas Gabriella sajtófőnök.

A hirtelen jött nagy esőzések és az ezáltal kialakult rossz pályaviszonyok miatt, a szervezők úgy döntöttek, hogy a versenyt így nem szabad megrendezni. Mivel azonban nem volt lehetőség pót-futamokat tartani, ezért a 15. Nemzeti Vágta Szervezőbizottsága úgy határozott: a helyi felnőtt mezőny indulói (feltéve, hogy átmentek az állatorvosi vizsgálaton), mind automatikusan kvalifikálódnak a budapesti döntőre a fair play értelmében.

A 13. (utolsó) elővágtáról továbbjutó települések: Nyíregyháza, Mátételke, Ajak, Nyúl, Zsadány, Szilvásvárad, Vámospércs, Békéscsaba és Sarkad. A kicsihuszárok versenyében Mezőhegyes és Lajosmizse jutott tovább, azonban további döntés várható a mezőny kapcsán a napokban a szervezők részéről. Így összeállt a 60 településből álló felnőtt döntős mezőny. Találkozzunk a versenyzőkkel október első hétvégéjén a fővárosi Hősök terén! Nyeregbe Vidék! Nyeregbe Magyarország!

Szóljon hozzá!