ZETApress

hírportál

Hétvégi karate

Jön az év legnagyobb hazai karate versenye. A hétvégén, szombat-vasárnap a Homoktövis utcai Vasas Jégcsarnokban rendezik a Budapest Open nemzetközi karate versenyt, amely az idén immár 25. alkalommal kerül lebonyolításra – tudatta Turák Péter sajtófőnök.

A versenyen 36 ország mintegy 1700 versenyzője lép tatamira formagyakorlat és küzdelem versenyszámokban. A hatalmas létszám mellett a minőség is garantált, hiszen a mezőnyben számos világklasszis, több, a tavalyi tokiói olimpián érmet nyert sportoló is található, köztük a magyar Hárspataki Gábor. A versenyen szombaton rendezik a felnőtt, az U21-es korosztály és a juniorok küzdelmeit, míg vasárnap a kadet és a gyerek kategóriák következnek, összesen 10 küzdőtéren.

A felnőttek mezőnyében a sportág legjobbjai közé tartozó, korábbi világversenyeken érmes versenyzők sora jön el Budapestre. Ott lesz a férfiaknál Angelo Crescenzo az olaszok világbajnoka és honfitársa Luca Maresca, Rizvan Talibov ukrán Eb-bronzérmes, akárcsak a nőknél az egyaránt Európa-bajnok ukrán Anita Serogina és a svájci Elena Quirici.

Magyar klasszisokból sem lesz hiány, a nevezők között van többek között az ötkarikás bronzérmes Hárspataki Gábor, a nyári birminghami Világjátékokon 2. helyezett Tadissi Martial, és az idei Európa-bajnok György Dániel is.

Szóljon hozzá!