ZETApress

hírportál

Remek H-csoportkezdés!

Tíz emberrel nyert a Fradi a nyitányon! A Ferencváros 17.987 néző előtt több mint 80 percet emberhátrányban futballozva 3:1-es I. félidő után 3:2-re verte az Üllői úton a török Trabzonsport az Európa-liga H-csoport tegnap esti 1. fordulójában. A szerdai sajtótájékoztatókról idekattintva olvashatunk.

A mieink már az 5. percben előnybe kerültek Nguen góljával, de a 16. perctől 10 emberrel fociztunk, mert Civicet durva belépője miatt kiállította az olasz Maresca játékvezető. A zöld-fehérek emberhátrányban is növelték előnyüket Traoré révén a 29. percben, a vendégek azonban 10 perccel később Vécsei hibája után szépítettek. A zöld-fehérek a 44. percben Nguen büntetőjével visszaállították a kétgólos különbséget.

A II. félidőben a Fradi egy-egy ellentámadást leszámítva teljesen beszorult, de a török bajnok erejéből a 71. percben Bozok révén csak a szépítésre, a 87. percben pedig Yazici VAR által érvénytelenített lesgóljára futotta.

A H-csoport 1. forduló másik meccsén Belgrádban Crvena zvezda-Monaco 0:1 (0:0) volt az eredmény. Sztanyiszlav Csercseszov együttese holnapután 17:30-kor Kisvárdát fogadja az Üllői úton az NB I 8. fordulójában, majd jövő csütörtökön 18:45-kor a francia AS Monaco otthonában lép pályára az EL 2. fordulójában.

Szóljon hozzá!