ZETApress

hírportál

Rómába Tokión át

Hatalmas érdeklődés övezi a hétvégi budapesti versenyt. Nagyjából 12 ezer jegy már elkelt a hétvégi Hungarian Darts Trophy-ra – hallottuk a PDC európai körversenyének déli sajtótájékoztatóján a BOK Róma-termében, ahová a Tokió-termen át vezetett az út.

Takács Péter, a Darts Event Kft. ügyvezetője elmondta, a vasárnapi végjátékra szinte már az összes belépő elkelt. A Pro Tour-ranglista alapján a legjobb 16 játékos szombaton kapcsolódik be a versenybe. Olyan világklasszisokat láthat a közönség, mint a világelső Gerwyn Price, vagy a világbajnokok, Peter Wright, Rob Cross és Michael van Gerwen.

Vereczkey Lajos a szervezők részéről megjegyezte: nagyon szurkol azért, hogy sporttörténelmi legyen magyar szempontból ez az esemény, mert korábban sosem volt rá példa, hogy magyar játékos továbbjusson az 1. fordulóból. – Bízom abban, hogy ez a sorozat végre megszakad! – reménykedett a szakkommentátor. A BOK Csarnokban mindhárom nap 13-tól 17 óráig rendezik a délutáni és 19-től 23-ig az esti programot. A kapunyitás 1-1 órával előbb, délben és 18 órakor lesz, mert a délutáni versenyeket követően 1-1 órára kiürítik a nézőteret.

Hazánkat négy játékos képviseli: Sárai Levente, Székely Pál Penge, Borbély András és Végső János. Utóbbi nagyon nehéz sorsolást kapott, hiszen egy igazi legendával, az ausztrálok kedvencével, a korábbi vb-döntős Simon Whitlock-kal kell megküzdenie, sikere esetén pedig másnap a holland van Gerwen várna rá.

Dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázónk elmondta: májusban volt szerencséje neki is színpadra állni, és megtapasztalta, hogy milyen több ezer ember előtt dartsozni. – A Nagy Sportágválasztó kommunikációs igazgatójaként több mint száz sportággal találkoztam, ilyen a darts is, de ennek fantasztikus hangulata van, és kortól, nemtől függetlenül mindenki űzheti – mondta el a darts nagykövete. Kérdésemre hozzátette, hogy szeptember 16-17-én a Maglódi úti Őszi Nagy Sportágválasztón is lesz darts, melynek a májusi tavaszin is nagy sikere volt!

Székely Pál a sajtóeseményen megjegyezte: tudja, hogy milyen hangulat vár rá a BOK Csarnokban, de ezt majd igyekszik kizárni. – Ugyanúgy készülök erre az eseményre, mint minden más megmérettetésre, nem akarom túlstresszelni! Egyébként is stresszes lesz a holnapom, mert kisfiam elkezdi az iskolát – tette hozzá Penge.

Borbély András élete első PDC-versenyére készül. A magyar ranglista 17 éves vezetője elmondta: igyekszik legjobb formáját hozni, ellenfele a holland Jeffrey de Zwaan lesz. Sárai Levente negyedik magyarként horvát ellenfelet kapott, neki Boris Krčmar-ral kell pénteken megmérkőznie.

Szóljon hozzá!