ZETApress

hírportál

Magyar frizbi-győzelem

Magabiztosan nyerte meg a magyar A-válogatott a második alkalommal megrendezett Nemzetek Kupája versenyt, amelynek ezúttal a szombathelyi Király Sportkomplexum adott otthont.

A jövő nyári felnőtt Európa-bajnokság első felkészülési állomása volt a hazai rendezésű Mixed Ultimate frizbi verseny, amelyre a szlovák, a szlovén és a román csapat mellett ezúttal a magyar B-válogatott is regisztrálhatott. Az A-csapat minden ellenfelét meggyőző fölénnyel verte, így volt alkalom a mérkőzéseken új taktikai elemek kipróbálására is. A legszorosabb összecsapás a szlovének elleni döntő volt, melyet 13:8-ra nyert meg A-válogatottunk.

Kellemes meglepetést okozott a magyar B-csapat, amely a románokat legyőzve a tavalyi győztes szlovák válogatott ellen 13:9 arányban megnyerte a bronzmeccset is. Az augusztus eleji U20 VB és U17 EB győzelem után újabb, immár felnőtt nemzetközi siker is mutatja, hogy egyre közelebb kerültünk a sportági világ elithez. A Nemzetek Kupája szombathelyi augusztus 27-28-i végeredménye: 1. Magyar A-válogatott, 2. Szlovénia, 3. Magyar B-válogatott, 4. Szlovákia, 5. Románia – tudatta Erdősi Zoltán, Magyar Repülő Korong Szövetség elnöke.

Szóljon hozzá!