ZETApress

hírportál

5. Herczig-Ferencz duó

Az abszolút összetett 5. helyen zárta a szombatot a Herczig-Ferencz duó a Rali Eb-n. A Herczig Norbert – Ferencz Ramón kettős elkapta a fonalat a rali Európa-bajnokságon. A ŠKODA Rally Team MRF Tyres Hungaria versenyzői Csehországban, a Barum Rally-n ültek autóba.

A mezőny túl van a pénteki városi gyorsaságin, amelyet tegnap hat újabb gyorsasági követett. Herczigék az 5. helyről várják a folytatást. – A szezon egyik legnehezebb versenye. Mondom ezt annak ellenére, hogy az 5. helyről várjuk a zárónapot – kezdte értékelését Herczig. – Hosszú idő után ismét Ramónnal ülünk egy autóban, aki ugyanott folytatta, ahol abbahagyta tavaly, ugyanazzal a higgadtsággal és jó ritmusérzékkel diktálja az itinert. A szombati első szakaszok esős körülmények között zajlottak le, helyenként kellett kockáztatni, de úgy gondolom, hogy jól döntöttünk – mondta Norbi.

A csehek nagyon szeretik a sportágat. Ez egy óriási népünnepély. Rengetegen vannak a pályák szélén, és sok magyar zászlót látunk – tette hozzá a pilóta. A mezőny ma hat szakasszal fejezi be a csehországi száguldást – tudatta a VPB Kommunikáció.

Szóljon hozzá!