ZETApress

hírportál

Csak a Fradi!

Írországi vereséggel is főtáblás az FTC: bajnokcsapatunk egygólos vereséget szenvedett az ír Shamrock Rovers vendégeként a labdarúgó Európa-liga-selejtező utolsó, 4. forduló tegnap esti visszavágóján, de a múlt csütörtöki Üllői úti 4:0-s sikerének köszönhetően magabiztosan jutott a sorozat csoportkörébe.

Sztanyiszlav Csercseszov együttese 7136 néző előtt Dublinban elsősorban a megnyugtató előnyének megőrzésére törekedett, s bár a 89. percben kapott Lyons-góllal elveszítette a meccset, 4:1-s összesítéssel sorozatban negyedszer szerepelhet valamelyik európai kupasorozat főtábláján. A Fradi egymást követő második évben játszhat az Európa-liga csoportkörében, ahol az elmúlt négy idényben harmadszor, mert 2020-ban a BL-főtáblán volt érdekelt. A csoportkör sorsolását ma 13 órakor tartják Isztambulban, a döntőre pedig május 31-én a Népstadionban kerül sor.

Itthon esett ki a Vidi!

Mivel a MOL Fehérvár FC 1:0-os I. félidő után 3:0-s vereséget szenvedett itthon az 1. FC Kölntől a Konferencia-liga selejtező utolsó, 4. selejtező-forduló tegnap esti visszavágóján, így nem jutott a csoportkörbe. A mieink egy hete 2:1-re győztek Kölnben, itthon viszont hamar hátrányba kerültek. Ellenfelünk a 10. percben Hübers góljával megszerezte a vezetést, a 46. percben Szkiri megduplázta az előny, majd a 90+4. percben Schindler is betalált, így 4:2-es összesítéssel ők léptek tovább.

A Vidi az elmúlt tíz évben harmadszor juthatott volna be európai kupasorozat csoportkörébe, ebben az időszakban korábban kétszer is az Európa-liga főtábláján szerepelt. Kiesése azt jelenti, hogy a három indulónkból egyik csapatunk sem jutott csoportkörbe a Konferencia-ligában, mert a Kisvárda az előző körben, a PAFC pedig a selejtező 2. fordulójában búcsúzott.

Szóljon hozzá!