ZETApress

hírportál

Nyerők a Festetics Vágtán

A hétvégén megtartották a 15. Nemzeti Vágta regionális előfutamainak 11. versenyét. A Festetics Vágta győzteseit a gyenesdiási Faludi-síkon avatták, ahol ezúttal Porva és a tavalyi győztes lovas, Szabó Nikolett bizonyult a legjobbnak – tudatta Jakab-Sas Gabriella sajtófőnök.

A Festetics Vágta fókuszában ahogy mindig, most is a magyar lovas kultúra és a hagyományőrzés állt. A Zala megyei rendezvényen az izgalmas futamok mellett kocsitoló verseny, csikós bemutató, és a helyi lovardák műsorai is várták a közönséget. A 11. Elővágta felvezetése idekattintva olvasható.

A balatoni települések csatájában Szabó Nikolett aratott győzelmet Pipacs nevű lovával, így Porva is képviselteti majd magát a budapesti Nemzeti Vágtán. A dobogó 2. fokára a bükkösdi Arató Barna állhatott fel Napraforgóval, a 3. helyezés pedig Bottlik Fannit illette meg Hadfi Iram nevű lovával, Alsópáhokot képviselve. Végül negyedikként Tiszafüred színeiben Gyöngy Tamás és Luvly Jubly Luca kvalifikálták magukat a budapesti döntőbe.

A kicsihuszárok futamában a csemői Szerencsés Szandra és Sárkány nevű lova nyerték meg a versenyt, másodikként pedig Czene Leila Izabella és Herceg biztosították helyüket a döntőben, Kalocsát képviselve. Gratulálunk nekik! Nyeregbe vidék, nyeregbe Magyarország!

Szóljon hozzá!