ZETApress

hírportál

Üllői úti Fradi-siker

Négygólos előnnyel utazhat Írországba a Fradi, mivel 2:0-s I. félidő után 4:0-ra legyőzte az ír Shamrock Roverst az EL-selejtező utolsó, 4. fordulójának odavágóján 15.239 néző előtt az Üllői úton. A szerdai bizakodókról idekattintva olvashatunk.

A magyar bajnok már a 13. percben vezetést szerzett az argentin Carlos Auzqui révén, a 35. percben pedig Adama Traoré növelte az előnyt. A mali csatár a fordulás utáni 48. percben is betalált, a végeredményt pedig a bosnyák Eldar Civic állította be a 90+4. percben. Sárga lap: Auzqui (27.), Knoester (45+2.), illetve Hoare (13.), Grace (48.), Farrugia (72.).

A visszavágót jövő csütörtökön 21 órakor Dublinban kezdik. A párharc győztese ősszel az Európa-liga, míg vesztese a Konferencia-liga csoportkörében szerepelhet.

Vidi-siker Kölnben

A MOL Fehérvár együttese 45 ezer néző előtt 2:1-re nyert az 1. FC Köln otthonában tegnap este a Konferencia-liga selejtező utolsó, 4. fordulójának odavágóján – láttuk az M4 Sporton.

A házigazda a kezdés után rögvest mezőnyfölényt harcolt ki és a 14. percben Dietz vezetést szerzett, ám a 20. percben megfogyatkozott a gárda: Chabot kapott piros lapot. Kijött a szorításból a Vidi, amely Zivzivadze fejesével a 32. perben egyenlített, majd Dárdai Palkó bombagóljával a 40. percben fordított. A II. félidőt végig a Köln irányította, de a mieink megőrizték egygólos előnyüket.

Sárga lap: Szkiri (68.), Hector (90+5.), illetve Larsen (24.), Hangya (55.), Fiola (58.), Dárdai (69.), Zivzivadze (85.). A visszavágót jövő csütörtökön 19 órakor kezdik a sóstói stadionban, a párharc győztese ősszel a csoportkörben szerepelhet. Mindkét kupacsapatunk kihagyja a hétvégi 4. fordulót az NB I-ben, így a vasárnapra kiírt Vidi-Újpest és Paks-Fradi meccseket későbbre halasztották.

Szóljon hozzá!