ZETApress

hírportál

Nyeregbe Mura-vidék!

Szombaton a Mura-vidéki lovasok is nyeregbe pattannak. Augusztus 20-án 6. alkalommal kerül megrendezésre a Mura-vidéki Vágta, a 15. Nemzeti Vágta szlovén előfutama. Ezúttal Hosszúfalu lesz az esemény központja. A Lendvai Lóbarátok Egyesület szervezésében zajló rendezvényen idén is számos kísérőprogrammal készülnek a közönség számára.

A napokban elkészült a területre tervezett versenypálya, így már semmi sem állhat az idei 10. Elővágta megrendezésének útjába. A rendezvényen az ünnepélyes megnyitót követően csikós bemutató, kettesfogathajtó verseny, valamint pusztaötös és póni trükklovas bemutató is várja a nézőket. A gyerekeket kézműves programok, lovaskocsikázás, táncos mesejáték előadás és népi játszótér szórakoztatja majd, és Ifjúsági Kupa is színesíti a programot – utóbbiban a Mura-vidéki fiatal tehetségek versenyeznek egymással.

A döntőre és a díjak átadására 18:30-tól kerül sor, ahol kiderül, hogy kik képviselhetik településüket a budapesti Hősök terén október 1-2-án a Nemzeti Vágta döntőjében. A fináléba az 1-3. helyezett jut tovább, míg a szlovén győztes a Nemzetközi futamban képviseli majd hazáját – tudatta Jakab-Sas Gabriella sajtófőnök. Nyeregbe Mura-vidék!

Szóljon hozzá!